Wedstrijdkalender van Golfvereniging Dongen in 2024

02 mrt , 8:48 Sport
golf23
De wedstrijdcommissie van Golfvereniging Dongen heeft de wedstrijdkalender voor 2024 weer klaar met hierin diverse kampioenschappen, fun- en reguliere wedstrijden. Er wordt gespeeld op de baan van Golfcentrum Dongen, Zandeweg 2.
Wintercompetitie 2023-2024:
Op zaterdag 9 maart worden de afsluitende wedstrijden gespeeld en vindt tevens de prijsuitreiking van deze competitie plaats.
Dames- en herendagen:
Zoals altijd worden wekelijks op de dinsdagen de dames- en op de woensdagen de herendagen georganiseerd. Een keer per maand is er een gemengde dag, die afwisselend door het team van de dames- en herendag georganiseerd wordt.
Openingswedstrijd:
De openingswedstrijd van het seizoen is op zaterdag 23 maart. Dit is een 18 holes wedstrijd voor zowel leden van de vereniging als van het golfcentrum. De wedstrijdvorm is greensome stableford. Dit is een koppelwedstrijd, maar je hoeft niet per se als koppel in te schrijven.
Paaswedstrijd:
Na deze openingswedstrijd blijven we nog even in de funwedstrijden met de 9 holes Paaswedstrijd op 1e paasdag 31 maart. Dit is een stableford 9 holes funwedstrijd. Het fun-element wordt pas op 1ePaasdag bekendgemaakt.
Stableford clubkampioenschap:
Op 13 april starten we dan met het stableford clubkampioenschap 9/18 holes. Er zijn in totaal 7 wedstrijden in de komende maanden en hiervan moet je er minimaal 4 meegespeeld hebben om voor dit kampioenschap in aanmerking te komen. Je kiest voor 9 of 18 holes. Om voor het clubkampioenschap in aanmerking te komen is een mix tussen 9 en 18 holes niet mogelijk. Speel je meer dan 4 wedstrijden, dan zijn de resultaten van de beste 4 bepalend.
Vlaggetjeswedstrijd:
En dan hebben we op Koningsdag 27 april de vlaggetjeswedstrijd. Dan kleurt de baan oranje! Er kan gekozen worden tussen 9 of 18 holes strokeplay. Ook voor beginnende golfers is dit een hele leuke wedstrijd. Je krijgt een oranje vlaggetje met daarop je nummer mee en op je kaart staat het aantal slagen. Winnaar is degene wiens vlaggetje uiteindelijk het verste staat.
Dauwtrapwedstrijd:
Op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei wordt de traditionele dauwtrapwedstrijd gespeeld. Vroeg je bed uit, want het begint al om 7.00 uur! Het is een 18 holes wedstrijd met na 9 holes een gezamenlijk ontbijt.
DonderdagAvondCompetitie (DAC):
De DAC is een 2-wekelijkse 9 holes stablefordwedstrijd. In totaal zijn er 7 wedstrijddagen en zoals bij het Stableford clubkampioenschap moet je om hierbij kampioen te worden aan minimaal 4 wedstrijden deelnemen.
Foursome clubkampioenschap:
Dit is een 18 holes wedstrijd, die op zaterdag 8 juni gespeeld wordt.
Matchplay clubkampioenschap:
In juni, juli en augustus worden hiervoor de voorrondes gespeeld. Spelers/speelsters maken onderling zelf hiervoor de afspraken. De halve finales en finales staan gepland voor zaterdag 21 en zondag 22 september.
Strokeplay clubkampioenschap:
De wedstrijden worden op zaterdag 6 en zondag 7 juli gespeeld.
Foursome Mix clubkampioenschap:
Deze 18 holes wedstrijd zal op zaterdag 3 augustus gespeeld worden.
Cross-country:
Na het enorme succes van de cross-country-wedstrijd tijdens ons jubileumweekend en het verzoek van diverse leden om dit nog eens te organiseren staat dit voor zaterdag 31 augustus gepland.
DoRij:
Voorheen was er een onderlinge competitie tussen de golfverenigingen uit Gilze, Dongen en Rijen(GiDoRij). Door het afhaken van Gilze gaat het nu alleen tussen Dongen en Rijen (DoRij).
Halloween/Oktoberfest:
In samenwerking met het Golfcentrum wordt op zaterdag 26 oktober een Halloween/Oktoberfest-wedstrijd georganiseerd. Natuurlijk is het dan leuk om verkleed deze wedstrijd te spelen.
WinterCompetitie 2024-2025:
Zaterdag 9 november is de startdatum van de wintercompetitie 2024-2025. Dit is een onderlinge competitie tussen verschillende teams van 6 tot 8 clubleden, waarin wekelijks per team (met maximaal 4 spelers/speelsters) twee 9-holes matchplay-wedstrijden en een 9-holes foursome-wedstrijd worden gespeeld.
Kerstwedstrijd:
Op zaterdag 21 december staat nog een 18-holes funwedstrijd gepland.
Oliebollenwedstrijd:
Op dinsdag 31 december is er de oliebollenwedstrijd. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de teams van de dames- en herendag.
NGF-competitie:
Verder doen er nog 3 dames- en 3 herenteams mee aan de (landelijke) NGF-competitie. Zij spelen op diverse banen buiten Dongen wekelijks hun wedstrijden in de maand april en de eerste week van mei.
Golfcentrum Dongen:
Naast deze clubactiviteiten zal ook het Golfcentrum dit jaar in eigen beheer diverse wedstrijden organiseren (bijvoorbeeld de koppelwedstrijden).
Golfer/golfster van het jaar:
In 2023 hebben we voor het eerst de golfer en golfster van het jaar bekendgemaakt. Ook dit jaar willen we weer de mogelijkheid bieden om deze titels te behalen.