Selectienieuws VV Dongen

05 mei 2023, 15:38 Sport
vvdongenballogo
Ondanks dat de focus binnen de huidige selecties nog volledig ligt op de eindsprint voor het dit seizoen is de TC al geruime tijd bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.
Voor zowel Dongen 1 op zondag (derde divisie) als Dongen Zaterdag 1 (derde klasse) zijn het nog spannende tijden. Beide hebben de doelstellingen om in de huidige klasse te blijven zeker niet bijgesteld en ligt daar de nadruk op.
Voor Dongen Zaterdag 1 geldt dat er een aantal spelers van de O23 volgend jaar de stap mogen maken naar deze selectie op zaterdag. Ook een aantal spelers die dit jaar weinig aan spelen toe kwamen op bij zondag 1 zullen de overstap maken naar de Zaterdag 1 selectie. De terugkeer van Robin de Man bij zaterdag 1 wordt met gejuich ontvangen door de nieuwe trainer Lars Jansens.
Voor Dongen 1 op zondag heeft de technische commissie voor het volgend seizoen een vijftal extra versterkingen aangetrokken. In verband met het vertrek van Wessel Sprangers naar Amerika (Gonzaga University) hebben we een nieuwe keeper aangetrokken van Jong Willem II en wel de 21-jarige Nick Frits. Nick is een ambitieuze jongen die goed in de groep gaat passen en een zekere aanwinst is voor ons keepersteam, die naast Sven Heijstee en Senna Daver ook nog uit mag komen bij de beloften van VV Dongen.
Het definitief stoppen van Pieter Jan Scheerlinck en het vertrek van Sam Spijkers ( OJC Rosmalen ) wordt opgevangen door Nigel Langras en Sjeffie Verhagen. Nigel is een 22 jarige speler die op alle posities in de achterhoede kan spelen en door zijn jarenlange opleiding bij FC Den Bosch en RKC zeker ook ervaring meebrengt waardoor we verwachten dat hij snel kan aansluiten. Voor de 20 jarige Sjeffie geldt positioneel hetzelfde, hij komt van Fortuna Sittard waar hij dit jaar onder contract heeft gestaan nadat hij zijn jeugdopleiding bij Willem II heeft genoten. Ilias Tigarti ( 23 jaar ) is een oude bekende die op 18-jarige leeftijd al eens aan ons eerste team heeft mogen ruiken, en daarna via België bij t ’Zand in Tilburg is terecht gekomen waarna hij nu toch weer de stap hogerop ambieert. Ilias is tweebenig en een technische jongen die graag op het middenveld acteert.
Samen met de komst van de al eerder vastgelegde topscoorder van de derde divisie Robert Mutzers denkt de technisch commissie weer een goede selectie te hebben staan waarmee onze nieuwe trainer Marcel van der Sloot samen met zijn staf aan nieuwe doelen kan gaan werken.