PK Bandstoten De Valk: Bert Dingemans Kampioen 5e klasse

15 okt , 17:41 Sport
biljart15101
Dit jaar vindt voor de 49e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.
Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 72 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.
Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Onder deskundige arbitrage van Just Zonneveld en Toon van Spaandonk speelden Conny Timermans, van b.v. v.o.o. en Bert Dingemans van b.v. de viersprong, de 1e partij tegen elkaar, Bert won in 25 beurten. Clubgenoten van b.v. de valk, Jeannette Zonneveld en Dré van den Bosch, speelden de volgende wedstrijd, in 17 beurten was Dré aan de meet. Saskia van der Sanden van b.v. de valk en Goof van den Heijkant van b.v. o.n.a., kwamen voor de eerste keer aan tafel, Saskia won deze wedstrijd in 17 beurten. Bert Dingemans pakte in een prima partij, 8 beurten, de winst tegen Dré van den Bosch. Saskia klopte hierna Jeannette in 27 beurten. Conny pakte haar 1e winst tegen Goof in 28 beurten. In de laatste wedstrijd van de eerste speeldag won Saskia ook haar 3e wedstrijd , tegen Dré in 13 beurten. Na dag 1 aan de leiding Saskia met 3 gewonnen partijen en Bert met 2 keer winst.
Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Ger Kerst en Corné van Beijsterveld. In de 1e wedstrijd pakte Bert ook zijn 3e winst tegen Goof in 14 beurten. Conny pakte ook haar zijn 2e winst tegen Jeannette, dat ging in 16 beurten. Goof pakte hierna zin 1e winst tegen Dré in 25 beurten. Saskia bleef op koers voor het kampioenschap door haar 4e winst partij tegen Conny in 30 beurten. Ook Bert pakte zijn 4e winst tegen Jeannette ging dat in 17 beurten. Hierdoor Saskia en Bert als enige nog over als titel kandidaten. Door winst in 31 beurten op Dré behaalde Conny 6 punten en eindigde daarmee op plaats 3. Jeannette pakte in haar laatste wedstrijd de winst tegen Goof in 33 beurten. De laatste wedstrijd tussen Saskia en Bert zou tenslotte de kampioen moeten aanwijzen, beide hadden 8 punten verzameld. In 24 beurten wist Bert zijn caramboles binnen te halen, Saskia bleef steken op 13 caramboles. Hiermee pakte de oudste deelnemers aan het toernooi, 89 jaar, de titel in deze klasse, een dikke proficiat.
Door dit kampioenschap is Bert ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen.
biljart15102
Kampioen Bert en Saskia
Bert Dingemans en Conny Timmermans pakte de prijs van de hoogste serie met 6, kampioen Bert speelde ook de beste partij met slechts 8 beurten.
Hierna reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.