Looiers Bonds Toernooi

jul 01 , 20:12 Sport
looiers24
Het is inmiddels een traditie in onze regio dat eind juni het alom bekende Looiers BondsToernooi wordt gehouden. Dit jaar was het op zondag 30 juni.
Gezien het aantal buitenbanen in onze vereniging konden er maximaal 46 equipes inschrijven. Dat zijn dus 92 spelers! Tel daar alle vrijwilligers achter de bar en de keuken en de WECO bij op, dan kom je rond de 100 deelnemers uit! Rond 9 uur waren de meeste vrijwilligers al aanwezig om de buitenbanen in orde te maken, de vlaggen op te hangen (onze eigen clubvlag, die van de NJBB en van de sponsor ACSI), de dranken aan te vullen en de catering voor te bereiden.
Helaas waren er wat afmeldingen, maar er bleven toch nog 41 teams over. Dit jaar waren er behoorlijk wat inschrijvingen uit België en dat deed ons deugd. Rond half 11 waren alle administratieve zaken achter de rug (bedankt Paul en Corrie) en kon iedereen na het openingswoordje van Corrie Koreman beginnen aan de 1e wedstrijd uit een reeks van vijf. Henk van Roode was zoals altijd de arbiter op dit toernooi.
Voor de eerste wedstrijd stond de tegenstander vast en ook het baannummer. Na elke wedstrijd moest de uitslag doorgegeven worden en kreeg het winnende team €2,- uitbetaald. Hierna werd de volgende tegenstander aangegeven en was de baankeuze vrij. Tussendoor kon er naar hartelust iets aan de bar besteld worden en de drankjes werden door Jopie en Willemieke liefdevol en met een glimlach overhandigd. Broodjes, friet en snacks werden door Henry en Kees (en Marietje) zorgvuldig klaargemaakt en “uitgeserveerd”. Rond het middaguur ontstond er een ware run richting de keuken. Het was immers lunchtijd!
Gelukkig waren er geen wedstrijden die “uitliepen”, dus die extra lang duurden. De meeste partijen konden na een uurtje afgewerkt worden, waardoor het geplande tijdschema prima in balans was. Rond half 5 waren de meeste wedstrijden gespeeld en was het wachten op de laatste uitslag. Die partij zou vrij snel afgelopen zijn, want Berna en Wendy stonden immers met 12-1 voor: nog één puntje en de winst (en natuurlijk de €2,-) was binnen. Helaas verliep die wedstrijd totaal anders. De tegenstanders kwamen puntje voor puntje dichterbij en het andere equipe kon dat broodnodige laatste punt NIET maken. Uiteindelijk verloren Berna en Wendy die spannende partij met 12-13! Door het verloop van deze laatste wedstrijd liep het toernooi wat uit en was de prijsuitreiking pas rond 18 uur. Jammer genoeg waren al enkele teams naar huis gegaan. Al met al een zeer geslaagd toernooi, dankzij het enthousiasme van de spelers, de inzet van de vrijwilligers achter de bar, in de keuken en de WECO, maar vooral ook door het mooie weer. Een buitje in de namiddag kon de pret niet drukken.
Hieronder de prijswinnende teams:
1e plaats: Trieu Nguyen en Cas Schellekens 5 gewonnen + 47 pnt
2e plaats: Ali Doualeh en Piet Hakken 5 gewonnen + 45 pnt
3e plaats: Frans Clement en Paul Geertse 5 gewonnen + 38 pnt
4e plaats: Jules en Maite 5 gewonnen + 19 pnt
5e plaats: Jordi Baveghems en Aldo Vermassen 4 gewonnen + 38 pnt
Onze eigen teams (in totaal 18 equipes!) vielen buiten de prijzen, maar de meeste teams verdienden toch nog wel enkele euro’s dankzij hun overwinningen. Komende zaterdag vindt op onze club het zgn. “Lady’s Day” plaats. Een boulestoernooi waarbij enkel en alleen de vrouwelijke clubleden kunnen deelnemen. Dat begint om 10 uur en wilt u eens komen kijken? Dat kan, u bent van harte welkom. Ons complex ligt vanaf het parkeerterrein bij zwembad de Vennen richting de handbal en de kanonijver.