Leren bridgen? Lees dan verder

21 okt , 13:31 Sport
bridgegroot
CC0 Creative Commons
Waarom bridge?
  • Omdat bridge hersenziekten als alzheimer minder kans geeft
  • Omdat bridge het risico van eenzaamheid sterk vermindert
  • Omdat bridge iets sociaals heeft
  • Omdat bridge ook een spel is voor geliefden, dus voor alle leeftijden
Helaas wordt bridge vaak gemeden door hardnekkige misverstanden
Misverstand 1: Spel voor ouwe mensen
Als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd van bridgers is dat een logisch misverstand. Maar als je verder kijkt blijkt dat de meeste ‘ouwe knarren’ al op jeugdige leeftijd met bridge begonnen en door het verslavend effect dat blijven spelen tot ze er (letterlijk) bij neervallen. De meeste beginners, die pas rond hun 65e begonnen, omdat ze daar door hun pensioen nu pas de tijd voor hadden, trokken de enkele haren die ze nog hadden uit hun hoofd, omdat ze niet eerder die stap namen.
Misverstand 2: Ingewikkeld spel
Ook deze verkeerde gedachte is eveneens te begrijpen. In het verleden werd bridge namelijk volkomen verkeerd gedoceerd. Daardoor leek het spel inderdaad onlogisch en complex. Met de huidige nieuwe aanpak voelt het leren van bridge meteen weldadig aan. Dat begint met een uiterst eenvoudig spel, dat zelfs zesjarigen kunnen spelen, waaraan telkens een stap aan wordt toegevoegd waardoor het spel spelenderwijs nóg leuker wordt. Zodra het spel echt niet nog leuker kan, spelen de cursisten bridge!
Misverstand 3: Absolute stilte, lachen is verboden
Deze gedachte zal al tijdens een eerste clubbridgemiddag of –avond verdwijnen. Blijft het echt de hele middag of avond muisstil, dan kan dat geen bridgeclub zijn; vraag ter controle naar de statuten en het huishoudelijk reglement van die ‘sekte’.
In januari 2025 kunt U voor het leren van bridge terecht bij Bridge Club Dongen. Er wordt dan op dinsdagmorgen en/of avond een beginnerscursus gegeven. Wanneer we beginnen hangt uiteraard ook af van het aantal belangstellenden. De onkosten bedragen maximaal €90,- voor 12 avonden.
Wilt U wat meer weten?
Neem contact op met Henk van Roode: E-mail: [email protected] en tel.: 06-22153031