Lady’s Day 2024

jul 07 , 21:22 Sport
de winnaars
Zaterdag 6 juli stond in het teken van Lady’s Day! Dat betekent voor onze vereniging dat er op deze dag ALLEEN maar vrouwelijke clubleden aan een toernooi mochten meedoen.
De mannen staan dan even “buitenspel”, maar mogen wel tijdens de reguliere speeltijd een bouleke gooien. Waren het vorig jaar de hoedjes die opvielen, dit jaar was het motto “allemaal een sjaal!” De organisatie van dit gezellig evenement was dit jaar in handen van Anneke de Laat, Ine Swaans, Desiree Raesen en Corrie Koreman. Uiteraard was onze vaste “razende reporter en fotograaf” in de persoon van Piet Plasmans ook aanwezig en hij heeft vele bijzondere momenten fotografisch vastgelegd.
Er hadden zich 35 dames aangemeld voor deze dag en iedereen moest ruim op tijd aanwezig zijn in verband met een Boules Plezier Toernooi, dat rond 16 uur begon. Gelukkig hielden de dames zich hier stipt aan en na de “aangeklede koffieronde” (liefdevol klaargemaakt door Theo Aarts en Ton Eikenaar) kon Evert Pol (de wedstrijdlij/eider van deze dag) het wedstrijdschema verder uitwerken.
Er stonden maar liefst 4 rondes gepland en iedereen hoopte dat het deze dag droog bleef. Ik weet niet of de organisatie een worst naar Klara heeft gebracht, maar de weergoden waren ons goed gezind! Het bleef inderdaad droog, dankzij een stevig windje. Na twee korte wedstrijden van 45 minuten was er een zgn. “High Tea-lunch”. Alle deelnemers werden verrast met een aangename lunch: gevulde bladerdeeg hapjes, Brabants suikerbrood en mini broodjes met mini hamburgers. Deze hapjes werden vergezeld door een heerlijk glas jus d’orange.
Opperhoofd Kees Zeebregts en zijn assistenten stonden uiteraard weer garant voor een heerlijke lunch! Na de 3e ronde kregen alle dames nog een klein huzarenslaatje en na afloop nog een heerlijk ijsje naar keuze. Het kon niet op en dat allemaal voor een lage inschrijfprijs! Tussendoor was er nog een soort spel, waarbij boules via platen in emmers gerold moesten worden. Een hilarisch schouwspel moet ik zeggen, waarbij geluk niet onbelangrijk was. Gelukkig waren hier geen prijzen aan verbonden, maar kreeg iedereen een toepasselijke tossmunt:
Rond 16 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon de WL de balans opmaken. Vooraf was bekend genaast op welke plaatsen de prijzen vielen: de 1e plaats, nummer 12, dan nummer 23 en tot slot de “poedelprijs” op nummer 35: een bescheiden boodschappen-pakketje.
Hieronder de prijswinnaars van dit “Lady’s Day” toernooi:
1e prijs: Marian Snoeren
2e prijs: Jenny van Leijsen
3e prijs: Corrie Koreman
4e prijs: Ine Swaans.
Rond 16.30 uur was het toernooi definitief afgelopen en konden we terugkijken op een zeer geslaagd “Lady’s Day” toernooi: goed geregeld, prima lunch en gelukkig DROOG weer met af en toe een zonnetje. Alle vrijwilligers wil ik langs deze weg bedanken en wij kijken nu al uit naar volgend jaar. Wie het gaat organiseren is nog een verrassing, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat het goed komt.