Inzet en teamgeest basis voor zege op Gemert

25 apr 2023, 17:58 Sport
dongen2504
Wat een knotsgekke competitie. Dongen was afgelopen zondag het enige elftal uit het rechterrijtje dat de wedstrijd winnend heeft afgesloten. Unitas speelde zaterdag gelijk tegen VVSB evenals DEM tegen TOGB. Dongen pakte de volle buit tegen Gemert.
Door Piet Scheepers
Nadat vorige week UDI ’19 werd verslagen, wordt nu de wedstrijd op 14 mei een belangrijke. Dan komt Baronie naar Dongen. “Dongen zit in een flow en wij hebben die helaas niet te pakken. Over een paar weken staat het duel tegen Dongen op het programma en dat kan zo maar eens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen worden. Dat lijkt mij wel duidelijker worden,” merkte Baronie trainer Sedat Siner op nadat zijn team een flinke oor wassing kreeg van Blauw Geel ’38. Eerst volgt 7 mei de uitwedstrijd tegen UNA en dan komt Baronie naar Dongen.
“Wat de eerste helft van de competitie allemaal tegenzat, zit nu blijkbaar mee,” lacht een blije doelman Wessel Sprangers na afloop in het sponsorhome. Hij doelt op de bal die tegen de paal werd geschoten en de bal die boven op de lat viel vlak voor het eindsignaal toen Dongen op 2-1 stond. Man-of-the-Match Shenty Saez lijkt een longinhoud te hebben van een tankwagen. Op deze opmerking heeft de man, die na de winterstop zijn geluk weer bij Dongen vond, een simpel antwoord: “Wat denk je waarom ik straks, als ik thuiskom, lekker ga slapen?”
Dongen begon furieus aan de wedstrijd. Het fluitsignaal was nog geen minuut oud of de geel/blauwen hadden het net achter Gemert doelman Romeo Okonkwo al gevonden. Helaas voor Dongen dachten de scheidsrechter en zijn assistent er anders over. Buitenspel. De vroege openingstreffer werd afgekeurd. Dongen bleef druk zetten. Aanvallen via Shenty Saez, Mart van Bree en Fatih Kamaci brachten de verdediging van Gemert meerdere malen in verwarring. Dook Saez dan weer op links of op rechts op en stichtte hij gevaar voor het Gemertdoel, ook verdedigend was hij regelmatig binnen de zestien van Dongen te vinden om zijn collega’s bij te staan. Zeker als de verdedigers Sam Spijkers of Pieter Jan Scheerlinck mee naar voren waren opgestoomd om hun posities over te nemen. De aanvalswijze van Dongen zorgde regelmatig voor mogelijkheden om de score te openen. Deze aanvalsdrift werd voor rust niet beloond.
Na rust hetzelfde spelbeeld. Nu duurde het wachten op de openingstreffer niet heel lang. Het ver opgedrongen Gemert had niet gerekend op de snelheid van Saez. Een prima dieptepass van Fatih Kamaci op het loopwonder Saez was niet meer te belopen voor Gemert verdediger Yentl Meyssen. Met alleen doelman Okonkwo voor zich waren de hoeken voor het uitzoeken. Op de inzet van Saez had ook hij geen antwoord. Nog geen vier minuten later kon Sel Bastmeijer deze minimale voorsprong zelfs vergroten. Ditmaal reageerde de Gemert doelman prima. En dan volgde vijf minuten later een tafereel welke je alleen in theaters kunt tegenkomen. Een vrije trap, na een overtreding, op de punt van de zestien meter. De bal werd hard ingeschoten. Handsbal! Vrije trap overnieuw nemen. Bij hands is het een directe vrije trap! Jasper Waalkens, de man die bij Gemert de lijnen uitzette, krulde bal onhoudbaar over de muur in de korte hoek, 1-1. Hierna golfde het spel op en neer. Kansen voor Dongen waarbij op momenten ook Gemert soms gevaarlijk voor het Dongendoel opdook.
Zo viel in de 60e minuut de bal tegen de Dongenpaal en nog geen vier minuten later werd een Gemert voorzet door iedereen, maar ook door Gemert spits invaller Mike van Zutphen, gemist. Vanaf minuut zeventig was het weer VV Dongen wat de klok sloeg. Mogelijkheden voor Sel Bastmeijer, die later werd vervangen door Giovanni Bombarda. Het duo Kamaci-Saez creëerde kansen maar stuitten op de prima Gemert doelman. Ook Rijk Siemerink was ingevallen voor de moe gestreden Mart van Bree, de man die veel arbeid had verricht. Enkele minuten voor tijd werd de aanvalsdrift van Dongen dan toch beloond. De voorzet van Sam Spijkers werd door Bombarda met de borst richting Siemerink gekaatst. Deze bedacht zich geen moment. Met een harde trap volleerde hij de bal onhoudbaar binnen. “Ik kreeg deze bal zo lekker. Ik dacht die jank ik binnen,” verzekerde een serieuze Siemerink na afloop. Dongen wisselde nog enkele spelers. Spijkers maakte plaats voor Gijs Timmermans en zo kwam Saez op de rechtsback plaats terecht. Even nog van geluk spreken. Het laatste lucky moment was voor Dongen toen een afstandsschot op de lat viel.
7 mei gaat de ploeg van Osman Erbas naar UNA Zeelst. Ook deze wedstrijd is weer belangrijk, want de punten blijven hard nodig in de strijd om deplay-offs.
En dan wordt het 14 mei: D-Day op sportpark De Biezen. “Gezien het vertoonde spel en de punten die we de laatste wedstrijden pakken, verwachten we veel aanhang op 14 mei. mHet kan spoken op sportpark De Biezen en veel tegenstanders weten dat er dan wat staat te gebeuren, ” was na afloop de oproep van teambegeleider Jan Gerrits sr. richting de hondstrouwe VV Dongen aanhang.