Dongen in hectische slotfase alsnog gelijk tegen DESK

25 apr 2023, 17:55 Sport
vvdongenballogo
Het zaterdagvoetbal is toch een ander cultuur dan die van zondag. Liefhebbers van spanning kwamen afgelopen zaterdag volop aan hun trekken op sportpark De Biezen. De derby tussen Dongen zaterdag en het Kaatsheuvelse DESK leek de laatste tien minuten meer op een thriller, een echte zaterdagderby. Naast de vier doelpunten die in dit tijdsbestek vielen, stroomde de adrenaline bij diverse personen in dermate hoge snelheid door het lichaam, dat zij zich eigenlijk niet meer realiseerden wat zij deden.
Door Piet Scheepers
Zo joeg een speler van de bezoekers de bal zo hard de tribune in dat hij blij mag zijn dat daar geen persoon, of laat staan een klein kind, geraakt is. Verder was het over en weer verwijten naar elkaar maken. Een ontknoping die alleen maar psycholoog Alfred Hitchcock kon verzinnen. Toen scheidsrechter Van der Reek affloot was het 3-3. De bezoekers, met name hun trainer Tom Heijkoop voelde zich ‘gruwelijk genaaid’. Dongen scoorde in blessuretijd vanuit een penalty de gelijkmaker.
DESK, de huidige nummer 3, speelde om te winnen waardoor het uiteindelijk in punten gelijk zou kunnen komen met nummer 2 Sleeuwijk, dat weer drie punten achter koploper GDC staat. Deze koploper verloor verrassend va de nummer laatst Vuren. Kortom: iedereen in deze klasse kan van iedereen winnen. Dat realiseerde zich ook Dongen trainer Luke van Overbeek. Doordat Dongen zich nog in een benarde positie bevond, het kon nog in aanmerking komen voor eventuele nacompetitie om degradatie te ontlopen, werd gezocht naar de sterkst mogelijke opstelling. Dongen was de eerste helft aan het zoeken waardoor DESK Dongen ver terugdrong. Al snel in de wedstrijd zette Tom Rommens de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Deze stand bleef tot aan de rust staan. Dongen kwam na rust herboren uit de kleedkamer. Enkele omzettingen zorgden ervoor dat Dongen nu de wedstrijd naar zicht toe trok. Na de gelijkmaker van Floris van Dongen was hij er weer als de kippen bij en zette Dongen even later zelfs op 2-1. Dit was het sein voor de bezoekers om alles uit de kast te halen en alsnog minimaal een punt uit deze wedstrijd te halen. “Wij waren, na de 2-1 van Floris, blij met deze stand. Een punt was voor mij ook als een overwinning tegen deze nummer drie,” waren de woorden van Van Overbeek tien minuten voor tijd.
De druk van DESK overviel Dongen. Met nog twee minuten op de klok scoorde Noah Raaymakers de gelijkmakende 2-2. Sterker nog; de volgende aanval van DESK was weer raak. Ditmaal was het Bart Huis in ’t Veld die de bezoekers weer op voorsprong zette. Inmiddels in blessuretijd viel een voorzet vanaf de zijlijn in het zestien meter gebied van DESK. Blijkbaar sloeg onder de grote spanning een DESK spelers de bal met zijn arm weg. Gedecideerd, zonder enige twijfel, wees scheidsrechter Van der Reek naar de elfmeter stip. Dit tot grote ergernis van alles wat op de bank van DESK zat. Een persoon, een geblesseerde DESK speler, was duidelijk. “Onze speler sloeg de bal met de arm weg. Gewoon strafschop.” Aanvoerder Bas Jansens joeg de bal met volle overtuiging onhoudbaar hoog in de kruising, 3-3. Dongen heeft nog drie punten nodig en denkt met deze stand dan veilig te zijn. Buurman ONI, met voormalig Dongen speler Larry van Ommen als hoofdtrainer en 1 punt meer dan Dongen, is daar ook nog niet zo zeker van. Tegen het einde van de competitie ontmoeten beiden elkaar nog in ’s Gravenmoer. Beide teams hopen dat het voor die tijd al beslist is. “Dat het gewoon een leuke pot wordt, waar er na afloop twee winnaars zijn,” is de hoop van Dongen voorzitter John Paul Verkooijen.