Dongen zondag wint van Mierlo Hout

15 okt , 12:46 Sport
vvdongen1510
Combinatie van jeugd en routine pakt door
“Eindelijk weer eens een gewonnen wedstrijd,” waren de opgeluchte geluiden die te horen waren toen het laatste fluitsignaal had geklonken. Vooraf aan deze wedstrijd moest Marcel van der Sloot weer een fantasie opstelling uit de hoge hoed toveren. Nu de voorhoede gestalte krijgt en het middenveld ook in de steigers staat, koos de technische staf voor Mart van Bree centraal naast jan Gerrits jr. Luuk Hultermans, die ook op die positie uit de voeten zou kunnen, was als breker op het middenveld geposteerd.
Door: Piet Scheepers
En op de bank? Ja daar zat een gezelschap jonge honden, die gretig waren in afwachting op hun invalbeurt. Tegenstander Mierlo-Hout, de debutant in deze klasse, had na een moeizame start de bakens verzet. En door de resultaten de afgelopen vier wedstrijden, zes punten, kwam de ploeg vol goede moed naar Dongen. De bedoelingen van Dongen waren duidelijk: daar waar nodig druk zetten en aanvallend de mogelijkheden zoeken die er geboden werden. Het spel golfde in de beginfase op en neer. Daarbij mogelijkheden voor Dongen. Zo golfde het spel richting de rust, die op een 0-0 dreigde af te stevenen. Door een ongelukkig moment in de achterhoede van Dongen, te lang het terug spelen doorvoeren, gleed Dongen doelman Nick Frits uit en verloor de bal uit het oog. Koren op de molen van aanvaller Thom Meeuwsen die dit presentje uitpakte en in de 37e minuut zijn ploeg op 0-1 zette
Hiervoor had Dongen het betere van het spel en zelfs via Robert Mutzers en Thomas Schilders kansjes gehad de score te openen. Met name op rechts was Brian Burgler een handenbinder voor de linkervleugelverdediger Djardi Martina. Met de regelmaat van de klok moest deze verdediger achter de rappe Burgler aan. De voorzetten van deze 22-jarige Dongenspeler zorgden voor hachelijke situaties in de zestien van Mierlo. Op slag van rust veroverde Luuk Hultermans de bal op het middenveld. Met een linke steekpass zette hij Robert Mutzers voor doelman Milan Lebens. Deze pareerde de inzet van de Dongen spits.
Na rust kwam een herboren Dongen uit de kleedkamer. De bezoekers hadden weinig in te brengen tegen het Dongen-offensief. Nog geen vier minuten in het veld onderschepte Filip de Kort een aanval op het middenveld en speelde de bal direct naar de opkomende Gillyan Clemens. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Luuk Hultermans die de bal onhoudbaar binnen lepelde en zo de 1-1 op het bord zette. Kort hierna een zelfde situatie, maar nu van rechts via Brian Burgler. Nu zag Hultermans zijn inzet over gaan. De druk van Dongen zette door. Een scrimmage in de vijf meter werd door doelman Lebens weg gestompt. Dongen voelde de 2-1. Een volgende aanval tussen Burgler- Schilder en weer Burgler viel net niet goed. En dan in minuut zeventig. Een wereldgoal op De Biezen. Centrale verdediger Mart van Bree stuurde bal naar de op links vrijstaande Thomas Schilders. Die aarzelde geen moment en joeg de bal ineens voor op de linker van Robert Mutzers. Op zijn inzet had doelman Lebens geen antwoord. De 2-1 was een feit.
Voor de bezoekers het sein de bakens te gaan verzetten. In de 74e minuut een hachelijke situatie voor het Dongen doel. Aanvaller Yasin Magzi had de gelijkmaker op zijn schoen. Hij miste de perfectie. In de daaropvolgende aanval gooide Dongen het slot op de wedstrijd. Door hoog druk te zetten van Brian Burgler op zijn directe tegenstander Djardi Martina, kwam Dongen weer snel in balbezit. Een weer stond goudhaantje Mutzers op de goede plek voor de 3-1. Een prima steekbal van Mick van Geet op de instartende Mutzers, die in eerste instantie zijn inzet gekeerd zag, maar in de rebound de bal uit een onmogelijke hoek binnentikte. Onmogelijk? Het publiek dacht dat de bal in het zijnet viel. In de ogen van de trainers ontwikkelt Van Geet zich steeds beter op het middenveld.
Dongen nam wat gas terug maar had geluk dat Mierlo nog eenmaal op de paal kopte. Dongen wisselde nog driemaal. Zo kwam Teun de Leeuw voor Thomas Schilders, Brian Burgler werd vervangen door Milan Hofkens en Gillyan Clemens maakte plaats voor Dyland Pedro. Dongen, routine en jeugd, pakte een belangrijke overwinning. “Al met al een dik verdiende overwining. Dit geeft ons zelfvertrouwen naar meer,” analyseerde Lucas Sanders namens de technische staf.
Komende zondag gaat de ploeg van Marcel van der Sloot naar Malden en speelt daar om 14.00 uur tegen Juliana ’31.