Dongen – Baronie: matige wedstrijd in evenwicht.

17 sep , 11:13 Sport
jang1709
Een derby waar veel op het spel stond. Dongen wilde van de gehate 0 punten af en Baronie kon bij winst naar de 2e plaats doorstoten.
Schaakspel op het middenveld waarin de bezoekers de eerste helft een licht veldoverwicht hadden. Twee grote kansen het eerste half uur voor Baronie. Dongen zette daarbij enkele plaagstootjes tegenover. Na ruim een half uur werd de wedstrijd stil gelegd vanwege een blessure bij scheidsrechter Wendy Gijsbers. Zij werd vervangen door Rob Sauer die na een stop van een half uur de wedstrijd weer in gang zette.
Door: Piet Scheepers
Het venijn zat in de staart. Daar waar Dongen in de tweede helft kansen creëerde maar ongelukkig in de afwerking was, bracht de trainersstaf van Dongen tien minuten voor tijd een aantal wissels binnen de lijnen. Geheel in de gedachten van de club: Groeien van Onderuit! Naast de selectiespelers Saban Cemrek en Mick van Geet maakte de 19-jarige Teun de Leeuw, speler van de O23, zijn debuut. Een wat voor een debuut. Met nog enkele minuten te gaan pegelde De Leeuw een afgeslagen bal snoeihard binnen. Kort hierna was er nog een mogelijkheid op meer. Dat zou echter te veel van het goede zijn geweest.
Baronie trainer Ad van Seeters vond dat zijn ploeg op twee gedachten hinkte. “Wij hadden de tweede moeten maken, maar die bleef uit. Daardoor bleef Dongen in hun kansen geloven.” Zijn ploeg kwam na een uur spelen op een gelukkige manier op voorsprong. De bezoekers mochten een vrije trap nemen. Hoe het gebeurde is een vraagteken maar het gebeurde. Het schot verdween, of van richting veranderd of door de muur, achter de verbaasde Nick Frits. Dongen zocht naarstig naar de gelijkmaker. Maar voorin werd goaltjesdief Robert Mutzers gemist. Hij was elders vanwege privéomstandigheden. En op het middenveld haakte kilometervreter Thom Avontuur af vanwege een blessure. De stugge Baronie verdediging hield deze middag redelijk goed stand.
De inbreng van Milan Hofkens voor Raphael Narty bracht de tweede helft weer meer energie binnen de lijnen. Dat resulteerde in meer druk van Dongen en gevaarlijke schoten van Luuk Hultermans en Fatih Kamaci. Maar ook een mogelijke kansrijke doorloop actie van Hofkens, waarop invaller-doelman Mathijs Verbakel net de bal voor de inkomende Dongenspeler kon wegtikken. Hierna kopte Thomas Schilder nog een voorzet net naast. Dongen bleef drukken. De hoop op de gelijkmaker nam toe. Zeker toen Sjeffie Verhagen zijn afstandsschot op de lat uiteen zag spatten. Dit wachten duurde niet lang. Het wondertje Teun de Leeuw, nog geen minuut bij de selectie meegetraind, maakte zijn opwachting. Hij bekroonde zijn debuut voor zijn ploeggenoten met de heerlijke gelijkmaker. De gehate 0 is van de standenlijst af. “Met de spelers die we hebben, was dit het maximale wat we vanmiddag konden behalen in deze matige wedstrijd,” merkte na afloop trainer Marcel van der Sloot op. Komende zondag gaat Dongen naar Best Vooruit. Deze tegenstander staat kort boven Dongen met 3 punten.
vvdongen1709
Huldiging na 300 wedstrijden en afscheid.
Voorafgaand aan deze derby werd Jan Gerrits jr. gehuldigd. Ooit begonnen in de jeugd van VV Dongen, werd hij al spoedig door het Bredaase NAC opgemerkt. Daar speelde hij tot zijn 17e jaar. Op die leeftijd verhuisde hij weer naar VV Dongen waar hij afgelopen zondag zijn 300e wedstrijd voor Dongen 1 speelde. Daarvoor werd hij in het zonnetje gezet door voorzitter John Paul Verkooijen. Deze nam na afloop van de wedstrijd Dongen – Baronie definitief afscheid van drie voormalige Dongen 1 spelers die door omstandigheden elders hun heil zochten. Rijk Siemerink loopt door zijn studie af te ronden stage in Amsterdam en speelt hij bij Swift. Sel Bastmeijer speelt in Utrecht bij Ajax-doder Hercules en Giovanni Bombarda verhuisde naar het naburige GVV Unitas uit Gorinchem. Zij allen ontvingen een aandenken uit hun VV Dongen periode.