Billen nijpend MASV pakt winst in Dongen

01 okt , 12:59 Sport
vvdongen0110
Blessuregolf teistert Dongen zondag 1.
De competitie is pas zes wedstrijden gaande. Inmiddels raakt de ziekenboeg van Dongen met blessures langzamerhand overvol. Dit weekeinde was al duidelijk dat Fatih Kamaci en Thom Avontuur er niet bij konden zijn. Als dan ook nog eens Rick Mulder tijdens de warming up af moet haken, zit opeens het hele middenveld vanaf de zijlijn toe te kijken. Zet daar nog eens doelman Nick Frits bij dan moet je als technische staf gaan improviseren. Want als dan ook nog eens na een half uur spelen verdediger Steffie Verhagen wegvalt, is het leed helemaal niet te overzien. “We moesten nu op vier posities gaan schuiven, om deze blessures op te vangen,” vertelt trainer Marcel van der Sloot.
Door: Piet Scheepers
Toch had Dongen een aardig elftal in het veld gebracht. Duidelijk was het gemis van de architecten op het middenveld. Zo werd tegen MASV gekozen voor een andere strategie als normaal. Nu werd de bal van achteruit in de ploeg gehouden en via een lange bal werd gezocht naar Thomas Schilders die de bal kon doorkoppen naar of Robert Mutzers of Brian Burgler. Ondanks het feit dat de bezoekers achterin vier man op de Dongen voorhoede hadden staan, lukte het de spitsen met tijden door deze verdediging heen te kunnen spelen. Ook al omdat de ploeg uit Arnhem hoog druk zette, probeerde Dongen het aanvallend de bezoekers toch moeilijk te maken.
De Arnhemmers, die vorig seizoen nog in de vierde klasse richting Noord-Nederland speelden, hebben de beschikking over een brede selectie. Een ploeg met een aantal behendige voetballers. Koren op de molen van onze jonge middenvelders, Mick van Geet en Saban Cemrek, gesteund door nestor Luuk Hultermans. Dongen weerstond de aanvallen van MASV prima door kort op de man te spelen. Door dit prima verdedigen bleef de stand lang op 0-0. Pas na een half uur spelen kon MASV de score openen. Een kadootje van Dongen doordat invaller-doelman Senna Daver zijn doel uitkwam. Voor Elayah Darim een mogelijkheid om dit presentje via een boogbal in het lege doel te schieten. En dan valt na ruim een half uur ook verdediger Sjeffie Verhagen uit. Mart van Bree jr. is zijn vervanger. Weer een mogelijkheid voor het duo Schilders – Mutzers. Schilders schot ging hoog over.
Door wat omzettingen kreeg Dongen weer grip op het spel van de bezoekers. De bedrijvige Gillyan Clemens ging op linksachter spelen, Luuk Hultermans naar rechtsachter en Mart van Bree in de middenlinie. Het spel golfde op en neer en over en weer waren er mogelijkheden. Zo redde Senna Daver een inzet van de bezoekers met de voet. Op de corner net voor rust had Dongen echter geen antwoord. Gallio Esajas zette de bezoekers op de 0-2 voorsprong.
De tweede helft begon met Raphael Narty die in het veld kwam voor Brian Burgler. Ook hij bracht weer leven in de brouwerij. De bedoelingen waren duidelijk. Dongen zocht de aansluitingstreffer en meer! Eerst wint Thomas het duel van zijn tegenstander. Zijn voorzet wordt door doelman Stefan de Wolf gepakt. MASV sneed zichzelf in de vingers door brutaal ver op te dringen en hoog druk te zetten. Thomas Schilders pakte de bal op en stuurde de altijd loerende Robert Mutzers de diepte in. Zijn tegenstander, centrale verdediger Djordy de Lorme, verkeek zich op deze bal waardoor Mutzers een vrije doorgang had. Hij omspeelde de doelman en via de paal kwam de 1-2 op het scorebord. Dongen rook meer. Een identieke aanval, weer verkeek de verdediging zich op een diepe bal van Gijs Timmermans en weg was Robert Mutzers. Ditmaal pareerde doelman De Wolf zijn inzet. Kans op 2-2 voorbij.
Dongen bleef drukken. De bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om Dongen van het scoren af te houden. Zeker na de inbreng van Milan Hofkens en Teun de Leeuw hoopte de aanhang op meer. Of zoals MASV-trainer Dennis van Beukering zei: “De slotfase was voor ons billenknijpen en overleven. Gelukkig is dat laatste gelukt.”
Komende zondag de uitwedstrijd naar EVV in Echt om 14.00 uur.