Biljartnieuws Klein-Dongen-Vaart week 40

30 sep , 20:00 Sport
biljartnieuwbeeld 392x222 1
Team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken pakte eerst de winst bij team ’t Hartje in Oosterhout. Het werd 34-38.
De enige die verloor was Piet Kamp. Toch kwam Piet maar drie caramboles te kort. Theo Laros, Jos de Bie en Henk Rijken hielden alle hun verdediging prima gesloten en stevenden zo bekwaam op de winst af. De opponent van Theo kwam slechts één luttele carambole te kort. Jos sloeg een gat van vijf caramboles en Henk zelf van zes.
In Kaatsheuvel verloor team Kamp in poolcentrum De Kets. Het team werd getrakteerd op een 25-34 nederlaag tegen team BMGZ uit Tilburg. Mark Pijnenburg en Henk Rijken kregen beiden geen schijn van kans. Mark kreeg maar 33 beurten en Henk zelfs maar 25. Dit was voor beide mannen te veel van het goede. Winst was er wel voor Anton Smulders en Jos de Bie. Jos speelde degelijk en was al na 53 beurten bij de finish. Anton had zelfs maar 46 beurten nodig. Hun tegenstrevers moesten toen allebei nog vier caramboles maken. Door deze resultaten staat team Kamp nu achtste. Komende week speelt team Kamp tegen team Prinsenhoeven in Tilburg.
Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden:
Dubbele winst ’t Vaartje
Team ’t Vaartje speelde twee partijen in eigenhuis. In eetcafé ’t Karrewiel moest eerst gespeeld worden tegen team de Oude Ploeg uit Herpt. Met liefst 30-16 werd de winst gepakt. Theo Laros speelde gedegen en loodste zo zijn partij bekwaam naar de winst. Kopman Henk Rijken had maar 38 beurten nodig om de partij te beëindigen. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.710. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf caramboles. Anton Smulders rende in maar 35 beurten over de finish. Hij kwam uit op het prima moyenne van 0.657. In de tweede partij werd met 29-27 gewonnen van team Concordia uit Heusden. De enige verliespartij kwam op naam van Jan Smeekens. Toch kwam Jan slechts twee caramboles te kort. Hij maakte nog wel een puike serie van vier caramboles. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Kopman Anton Smulders pakte ook nu de winst. Deze keer had hij slechts 45 beurten nodig. Piet Kamp deed het zelfs in nog twee beurten minder. Door deze goede resultaten staat team ’t Vaartje nu zesde. Deze week gaat team ’t Vaartje op bezoek bij team HGL/Euphonia in Kaatsheuvel.
2x verlies Corné v.d. Nieuwenhuizen
In café en zalencentrum De Viersprong verloor team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 23-29 van team HMS uit Sprang-Capelle. De enige winstpartij kwam op naam van Ton Kemmeren. Hij wist zijn opponent nipt voor te blijven. Hij had ook maar 43 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.627. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Toon Verbunt ging goed van start, maar zag in de slotfase de partij toch nog door de vingers glippen. Hij kreeg ook maar 45 beurten. Reserve kopman Frans Kemmeren kreeg geen schijn van kans. Zijn opponent had een zeer sterke start. Daarna liet deze de teugels enigszins vieren, zodat Frans nog wat caramboles kon scoren. Toch kwam hij nog veel te kort. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Daarna ging het team op bezoek bij team Komt Trouw Op in Kaatsheuvel. Ook hier werd verlies geïncasseerd. Het werd hier een nipte nederlaag: 27-26. Ook hier pakte Ton Kemmeren als enige de winst in een gedegen partij. Verlies was er voor Bart Hultermans en Fred Heijne. Bart kreeg slecht veertig beurten. Toch kwam hij maar vier caramboles te kort. Met het gemiddelde van 0.775 kan Bart tevreden zijn; met het eindresultaat waarschijnlijk niet. Hij maakte nog wel een fraaie serie van vier. Ook voor debutant Fred Heijne was er verlies. Fred kwam echter maar drie caramboles te kort. Door dit resultaat staat team Van den Nieuwenhuizen nu achtste. Op donderdagavond 3 oktober speelt team Van den Nieuwenhuizen in café en zalencentrum De Viersprong in Dongen tegen team Landzicht uit Sprang-Capelle. De wedstrijd begint om 19.30 uur.