De Mila Troopers prima op dreef

Foto: Pixabay/jarmoluk

In het afgelopen weekend stonden er weer diverse wedstrijden op het programma, waardoor de Mila Troopers aan de start stonden in Wijchen, Weert en Eindhoven.

Bij de competitiewedstrijden in Wychen loopt Mirthe van der Fluit de 100 meter. Ze loopt deze maar liefst een seconde sneller dan haar PR! Wat een mooie vooruitgang. Mirthe Dusee neemt dit keer deel aan de springnummers, om punten voor het team binnen te halen. Daantje Kemmeren loopt voor de verandering de 400m, om even heerlijk een fors tempo te kunnen lopen. Dat voelt vreemd, compleet met verzuring en een ijzersmaak in de mond. Daar is alles gegeven en dat resulteert in een flinke PR. Ties Mutsaers loopt ook de 100 meter en ook hij scoort daar een PR. Ook loopt hij de 400 meter ter voorbereiding op het NK van volgend weekend. Op deze afstand wordt het net geen PR, maar met een tijd van 52 seconden ruim mag je zeker thuis komen.

Nikki van Gool doet in Eindhoven mee aan de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. Ze trekt de stoute schoenen aan en schrijft in voor twee afstanden: 1500 meter op zaterdag en 5000 meter op zondag. Beide afstanden gaan erg goed dit jaar, dus waarom niet! De 1500 meter gaat een poging zijn voor het podium. Tijdens de race blijkt halverwege dat het brons haalbaar is, de nummer vier loopt te ver achter haar. Ze gaat consolideren met in het achterhoofd de 5000 meter de volgende
dag. Ze stelt haar brons veilig, een prima prestatie. Op zondag al vroeg uit de veren voor de 5000 meter. Het veld is aardig sterk, maar Nikki gaat gewoon met de kopgroep mee. Ze komt heel gedurfd op de derde plaats te lopen, maar in de laatste kilometer blokkeren de benen. Misschien door de 1500 meter de dag ervoor, misschien iets te hard van stapel gegaan. Het maakt verder niet uit – het gaat niet meer lekker en ze finisht uiteindelijk als vijfde, net onder de 18 minuten. Nog altijd een mooie eindtijd.

In Weert zien we Nieke Westerveen uitkomen op de 100 meter horden. Ze kwam niet lekker uit. Op haar tweede onderdeel, de 400 meter, is ze achteraf bezien iets te rustig gegaan. Ze kon namelijk in de laatste 100 meter nog aanzetten, en dat is fijn, maar dan weet je ook dat je sneller had kunnen lopen. De 400 meter blijft een lastig onderdeel voor wat betreft het verdelen van je krachten. Al met al een trefzeker weekend voor de Mila Troopers. Komend weekend naar het NK voor junioren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen