VV Dongen ook volgend seizoen vierde divisie

jun 04 , 15:54 Sport
vdongennc
Natuurlijk overheerste na afloop van het tweede beslissende duel tegen Unitas Gorinchem grote teleurstelling bij alles wat VV Dongen was. Twee wedstrijden
gespeeld en uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen.
Door: Piet Scheepers.
Veel spelers vielen ter aarde na ruim 120 minuten voetbal. Kramp was de grote boosdoener. En zo kon het gebeuren dat de jonkies vanaf de stip hun verantwoording namen. Helaas moesten zijn hun meerdere erkennen in Unitas doelman Luc van Dongen. Hij stopte twee strafschoppen, Over twee wedstrijden gezien was Dongen dominant. Unitas probeerde vanuit een gesloten verdediging via snelle uitvallen Dongen te verrassen. Met name via hun buitenspelers Elmer de Vries en Raphael Nartey. De Dongenverdediging was hierop prima ingesteld. Via opkomende vleugelverdedigers, Jan Gerrits jr. en Sjeffie Verhagen, zette Dongen gedurende de twee wedstrijden, lees 210 minuten inclusief verlenging, Unitas onder druk. Met man en macht hield Unitas stand. De één vindt de defensieve opstelling, zoals Unitas opereerde, een tactisch geslaagd plan. De ander noemt het laf.
De eerste wedstrijd nam Dongen al na drie minjuten brutaal een 1-0 voorsprong. Vanuit het beginsignaal tikte Dongen de bal prima rond. Voordat de achterhoede van Unitas in de gaten had wat Dongen wilde, tikten Robert Mutzers en Fatih Kamaci de bal snel rond, Daarbij was het eindpunt Sel Bastmeijer die deze mooie aanval afrondde, 1-0. De ambities van Dongen waren duidelijk, snel afstand nemen van deze tegenstander. De tegenaanvallen, doordat Dongen ver op Unitas helft speelde, oogden gevaarlijk. Zo moest Dongendoelman Nick Frits alles uit de kast halen om Ray Versluis van het scoren af te houden. Dongen hield de bezoekers onder druk. Echter balverlies aan Dongenzijde luidde de gelijkmaker in, 1-1. De druk van Dongen bleef aanhouden. Met name de combinaties tussen Robert Mutzers en Fatih Kamaci leidden vaak tot gevaarlijke momenten. Na ruim een half uur kwam middenvelder Theo Martens ongelukkig in botsing met een Unitas speler. Zwaar geblesseerd moest deze steunpilaar en routinier het veld verlaten. Tot afgelopen zaterdag was nog niet exact duidelijk wat de ernst van deze blessure
is.
Ondertussen bleef Dongen drukken, maar kon geen bres slaan. Inmiddels was de wedstrijd in de blessuretijd beland. Het was invaller Brian Burgler die de Dongenaanhang op de banken kreeg. Hij soleerde langs de linkerzijlijn, liet verschillende belagers zijn hielen zien en kwam via de achterlijn de zestien binnen. De voorzet van Brian werd helaas voor Dongen verkeerd ingeschat, weg kans! Het wachten was op de return, de finale in Gorinchem. Geen verassingen in beide elftallen afgelopen zaterdagmiddag. Bij Dongen nam Mart van Bree jr. de plaats in van Theo Martens. Voor de rest een vervolg van de eerste wedstrijd in Dongen. Weer kroop Unitas in de underdog rol en wachtte op de counter. Zo brak Unitas in dertiende minuut uit via Raphael Narty. Deze had niet gerekend op de snelheid van Rijk Siemerink die deze aanval prima onderbrak. Het gegeven dat deze Unitas speler het volgende seizoen weer de kleuren van Dongen gaat verdedigen, wilde niet zeggen dat hij zijn huidige ploeg in de steek liet. Na een half uur spelen schoot hij gevaarlijk op Dongen doel. Ook deze zaterdag was doelman Nick Frits attent en verwerkte deze bal prima tot corner.
Kort hierna verscheen Unitas verschillende keren voor het Dongendoel. De thuisploeg zag dit korte offensief beloond met een onverwachte 1-0 voorsprong via Daan Goes. Kort hierna de mogelijkheid voor Dongen om de gelijkmaker binnen te tikken. Een steekbal van Jan Gerrits jr. door de verdediging werd door niemand geraakt. Hierdoor sneed de bal voorlangs bij de tweede paal waar Fatih Kamaci opdook maar deze bal niet meer verwachtte. Zijn inzet verdween in het zijnet. Op slag van rust dan toch de gelijkmaker, waarbij Dongen geholpen werd door doelman Luc van Dongen. De harde voorzet van Rijk Siemerink schampte het hoofd van Sel Bastmeijer waarop Unitas doelman geen adequaat antwoord had. De bal vloog via zijn lichaam binnen, 1-1. Op slag van rust een hachelijk moment voor het Dongendoel. Twee mogelijkheden voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Eerst een redding van Nick Frits waarna Gijs Timmermans de volgende inzet van de lijn haalde.
De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Dongen veel aan de bal maar kon geen bres slaan in de stugge verdediging. Zo veerde heel Dongen op toen Jan Gerrits jr. ineens de bal vanuit een corner inschoot en Luuk Hultermans deze onverwachte inzet bij de tweede paal net miste. De wedstrijd leek op verlenging uit te lopen. Dongen wisselde door en bracht Saban Cemrek, Mick van Geet en Brian Burgler binnen de lijnen. Het mocht allemaal niet baten. Dongen trainer Marcel van der Sloot, volgend seizoen weer aan het roer bij VV Dongen, merkte na afloop op: “Als je zo speelt heb je nooit verloren.”
Penalty verloop: Daan Goes 1-0, Sjeffie Verhagen 1-1, Joey Lokasi 2-1, Brian Burgler doelman stopt, Thomas Schalekamp 3-1, Gijs Timmermans 3-2, Mauritsio Helstone 4-2, Rijk Siemerink doelman stopt. Eindstand 4-2: GVV Unitas ronde verder. Volgende ronde: GVV Unitas – ’s Gravenzande en Achilles Veen – VV
Smitshoek. Drie van deze verenigingen plaatsen zich voor derde divisie.
Volgende jaar Dongen in de vierde divisie waarin de derby tegen Baronie weer op het programma staat.