Ingezonden: 'Ga stemmen - Voor een sterk Europa voor Nederland'

jun 04 , 15:59 Nieuws
eud66
Ingezonden door D66 Dongen
Komende donderdag 6 juni kunt u gaan stemmen voor een nieuw Europees Parlement. Daarin zitten mensen die namens alle inwoners afspraken maken over hoe we samenwerken in Europa. D66 wil dat de Europese Unie groter wordt en dat de landen van de unie goed met elkaar omgaan. Dat inwoners hun mening kunnen geven en die terugzien in een eerlijk bestuur. Dat we samen werken aan een veilige en leefbare toekomst voor alle Europeanen.
Wereldproblemen steeds dichterbij
Dat lijkt allemaal wat ver verwijderd van ons leven in Dongen, maar sommige Europese en wereldproblemen komen steeds dichterbij ons dagelijks leven. En dus is samenwerking extra belangrijk nu Europa het moeilijker heeft. Er wordt minder naar Europa geluisterd in de wereld, omdat Amerika en China machtiger worden. Er is oorlog in Oekraïne en er zijn steeds meer landen met leiders die zich niet aan de mensenrechten houden. Daarom moeten we samen vechten voor onze vrijheden en rechten. En daarom is stemmen vandaag zo belangrijk. En bij voorkeur stemt u natuurlijk op D66.
Samenwerken is noodzakelijk
Bij D66 willen we dat Europa groener, rijker en veiliger is. We willen dat Europeanen gezonder zijn, beter werk hebben en goed onderwijs krijgen. Dat het goed gaat met de natuur en dat we zelf meer energie opwekken dan we gebruiken. En dat Europa meehelpt om dat in de rest van de wereld ook voor elkaar te krijgen. Het zijn grote plannen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat Europa het kan, door samen te werken en elkaar te steunen. Dat hebben we eerder al gedaan. Kijk maar naar de vaccins tegen corona die we samen hebben ontwikkeld. En hoe we samen Oekraïne steunen tegen Rusland.
Inwoners moeten kunnen meebeslissen
We willen ook dat inwoners van de EU meer te zeggen hebben. Dat de EU een echte democratie is. Dat betekent dat inwoners hun mening mogen geven en mee mogen beslissen met het bestuur. Met een sterk Europees Parlement kan dat. Zij houden ook in de gaten wat de Europese Commissie doet en waar ze geld aan uitgeven.
Ga stemmen!
Welke keuze u ook maakt, gebruik u stem vandaag om die te laten horen. Want lang niet alles kunnen we in Dongen of zelfs in Nederland aanpakken. Daar hebben we een sterk Europa hard bij nodig.
Wilt u meepraten?
We gaan graag met u in gesprek. Over Europa of thema’s die u bezighouden in Dongen. U kunt ons ook altijd bereiken via de social media (@D66_Dongen), of rechtstreeks per mail via [email protected] .
De fractie van D66 Dongen, Joeri de Jong, Ulaș Köse, Marieke Schouten en Berry van Rosmalen (tijdelijke vervanger van Gitta Glerum - Camfferman).