Den Hamse Bok Liberty heren 1 knokt zich meerdere malen terug

Foto:

Vorige week stond het na 17 minuten 4-0 in Woerden en kwam Liberty bijna terug tot een punt. Deze week was de stand na het eerste kwart rooskleuriger dan de week ervoor maar keek Liberty wel tegen een 0-1 achterstand aan tegen Pelikaan.

Pelikaan was gebrand op winst want de ploeg uit Roosendaal maakte bij een winstpartij nog kans op promotie naar de 2e klasse. Liberty moest dus weer in de achtervolging maar vond al snel de juiste versnelling. De wedstrijd ging gelijk op en het was Mick van Outhorst die uit een afvallende bal met een harde backhand klap de score gelijk trok. Beide kanten speelden op het scherp van de snede en het was Pelikaan die nog in het tweede kwart wist uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Bij de 1-2 stond de verdediging van Liberty niet goed op te letten en kon iemand vrij intikken bij de tweede paal. De 1-3 kwam uit balverlies hoog op het veld en een daaropvolgende counter met wederom een vrije Pelikaan bij de tweede paal.

In de tweede helft nam Liberty steeds meer het initiatief in handen en met name de twee buitenspelers Maik Vermeulen en Tim Verkijk gaven de verdediging van Pelikaan een vervelende middag. Dit leidde tot een terechte aansluitingstreffer na een individuele dribbel van Maik Vermeulen, die ook gelijk zelf de trekker overhaalde. Niet veel later beloonde Tim Verkijk zijn dreigende spel met een goal bij de tweede paal en stond het met nog 17 minuten te gaan 3-3.

Liberty probeerde Pelikaan naar achteren te drukken maar Pelikaan bezit over sterke aanvallers en was de ploeg die de 3 punten mee naar leek te nemen: ‘Een voorzet werd door alles en iedereen gemist tot de diepste spits die dankbaar gebruik maakte van de opgelegde kans.’ Liberty moest dus weer een achterstand goed weten te maken en dit lukte ook. Na een vloeiende aanval over meerdere schijven gaf Maik de bal hard en laag voor en was het Tim die zijn tweede van de middag wist te maken. Na de gelijkmaker was Pelikaan nog heel dicht bij de winst, maar een harde tackle op de bal van keeper Wilco van der Heijden bleek het slotstuk van de wedstrijd te zijn.

Volgende week speelt Liberty de uitwedstrijd tegen Bommelerwaard in Zaltbommel. Liberty heeft pas 3 punten in uitwedstrijden behaald en kan voor een positieve afsluiting van het seizoen de punten goed gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen