Jeu de Boules Club Dongen: Winterkoninkje 2024

Foto:

Met de strijd om het “winterkoninkje” heeft Jeu de Boules Club Dongen het winterseizoen sportief afgesloten. Tijdens de wintercompetitie waren er 4 poules, waarvan de bovenste twee equipes mochten deelnemen aan dit afsluitende toernooi. De andere clubleden konden of vrij boulen of meedoen aan een zgn. PET-toernooi, waarbij je in 3 wedstrijden steeds een ander maatje krijgt en bovendien ook andere tegenstanders.

De teams voor het “Winterkoninkje” waren in twee poules ingedeeld en na 3 wedstrijden mochten de winnaars van beide poules tegen elkaar spelen in de finale. Iedereen was op tijd aanwezig, zodat het toernooi ook deze keer op tijd kon beginnen. De teams die de strijd aangingen voor het kampioenschap kozen unaniem voor de hal, terwijl de andere boulers gezellig buiten in het zonnetje gingen spelen. Het was hun eigen keuze, maar het was buiten wel warmer dan binnen in de hal!. De bar- en keukendienst was deze keer in handen van respectievelijk Corry en Dre van Leijsen en Annie Leemans en Willy Boersen. Dit viertal had alles goed voorbereid en was klaar om de klus te klaren. Om half 11 opende Henk van Roode het gezelligheidstoernooi en kon met beginnen aan de eerste wedstrijd.

Er was wel een duidelijk verschil te zien tussen de binnenspelers en die van buiten: het spelniveau lag in de hal beduidend hoger en was de spanning te snijden, maar dat was wel te verwachten. Buiten was de sfeer totaal anders: heerlijk zonnetje, gezelligheid en een praatje tussendoor. Twee uitersten eigenlijk, maar dat moet ook kunnen. De aanvang van alle wedstrijden werd centraal aangegeven door de bel, waardoor er tussen de wedstrijden door voldoende ruimte was om wat te eten en te drinken. De keuze was weer REUZE!

Rond 4 uur waren alle wedstrijden gespeeld, zowel die van het “Winterkoninkje” als het “PET-toernooi” en konden we ons gaan opmaken voor de finale tussen de winnende equipes uit de beide poules: Cees Leemans en Toine Snoeren tegen Evelyne Roest en Hubert vd Horst. Deze laatsten namen aanvankelijk eerst nog een voorsprong, maar al gauw liep het team van Cees &  Toine verder uit. Uiteindelijk wonnen zij de wedstrijd moet 13-6 en waren zij de kampioenen: Winterkoninkje 2024! proficiat Cees en Toine.

Bij het PET-toernooi waren er 4 spelers die drie wedstrijden gewonnen hadden: Wim Boersen, Jeanne van Riel, Wies de Been en Elly Muijen. Het aantal pluspunten moest de doorslag geven, zodat Wim en Jeanne beide winnaars waren van dit toernooi. Ook jullie van harte gefeliciteerd ! Komend weekend is bij Jeu de Boules Club Dongen het jaarlijks LENTEFEEST voor eigen leden. Volop muziek, dans, eier-schieten en nog veel meer. Hopelijk laat het zonnetje zich die dag veel zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen