Dongen neemt in blessuretijd afstand van Orion

Foto:

Ingrediënten volop de eerste voetbalzondag na carnaval. Volop spannende, interessante wedstrijden als het om de koppositie gaat in de tweede periode.

Door: Piet Scheepers

Hierin staat Halsteren op kop (8-18) gevolgd door nummer 2 Orion (8-16). Dongen (7-13) moet nog inhalen tegen HVCH, maar mag deze zondag dan geen punten verspelen tegen Orion. En dan hebben we een nieuwe geluidsinstallatie, gelukkig aangelegd door een Dongense ondernemer, zoals het hoort! Enig minpuntje is het regenachtig weer dat al vele uren had aangehouden. Hierdoor was het veld niet wat je ervan kunt verwachten. De bal remde af in het vele regenwater dat op de mat was blijven liggen. Maar ja, daar hadden beide elftallen last van.

De blessures vielen na de carnavalsperiode mee. Luuk Hultermans traint weer met de groep mee. Hij maakte in de uitwedstrijd bij VV Echt weer de volle speelminuten. Doelman Nick Frits heeft een enkelblessure, maar hoopt weer snel aan te kunnen sluiten. Het blijft daardoor achterin puzzelen voor de trainers. Gelukkig is Sjeffie Verhagen weer terug en staat zijn mannetje op rechtsachter. Op linksachter vult Thom Avontuur deze positie in na een goede wedstrijd op die positie tegen EVV. Nu ook Hultermans inzetbaar is wordt het op deze posities weer sportief concurreren. Inmiddels was bekend dat Halsteren de zaterdagwedstrijd bij Achilles Veen had
gewonnen. Zij gaan dus voor de tweede periode (9-21). Dongen moet drie wedstrijden winnen en Halsteren de laatste verliezen om in aanmerking te komen voor deze tweede periodetitel. Uiteindelijk heeft Dongen afgelopen zondag een goede stap in die richting gemaakt.

Het zou een moeizame wedstrijd worden. Maar als je zulke wedstrijden winnend weet af te sluiten, mag je als aanhang niet klagen. Trainer Marcel van der Sloot in de regiobladen: “Mensen verwachten veel van Dongen. Veel punten en mooi spel. Soms gaat dat niet samen. Het is niet vanzelfsprekend dat we zomaar van alle ploegen winnen. Daar moeten we keihard voor werken, zo ook afgelopen zondag.” Deze boodschap is duidelijk. Dongen had in de lengte van de centrale verdedigers van Orion moeilijke tegenstanders. Hoge ballen vooruit waren veelal voor deze verdedigers, dus moest het maar over de grond gaan. Dongen opende in de 21e minuut de score. Robert Mutzers werkte op aangeven van Brian Burgler de bal achter doelman Bo Routs. Nog geen drie munten later was het weer raak. Mutzers stond weer
scherp rond de middenlijn. Hij pakte de bal op en liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Pas toen de bal tegen het doelnet vloog realiseerde de assistent-scheidsrechter zich dat het buitenspel was. Vreemd, hiervoor had Mutzers zeker het halve veld met bal aan de voet overgestoken. Buitenspel was de uitleg van de scheidsrechter.

Dongen kreeg een kwartier later de rekening gepresenteerd. Uit een corner werd de bal door verdediger Tijn Jellema hard binnengekopt. 1-1 de wedstrijd lag open. Er volgden enkele kleine mogelijkheden voor Dongen. Dongen kreeg een kadootje aangeboden. Een te slappe terugspeelbal op doelman Routs werd door de snel spurtende Sel Bastmeijer prima ingeschat. Hij was er eerder bij dan de doelman die hierna de bal uit het net kon halen. Dongen stond weer op voorsprong: 2-1. De tweede helft was net als de eerste helft, slordig weinig initiatieven aan Dongenzijde. Orion brak enkele keren gevaarlijk uit. Zo hield Dongendoelman Senna Daver
met een prima reflex Orion van de 2-2 af. Gelijk hierna leefde Dongen op. Een geraffineerde steekpass van Fatih Kamaci op de altijd scherp staande Mutzers viel prima. De topscoorder van de Zilveren Schoen Trofee aarzelde geen moment en schoof de 3-1 binnen. Hierna dacht Dongen de wedstrijd via Brian Burgler in het bekende slot te kunnen gooien. Ook hier werd weer afgefloten voor buitenspel.

En dan nadert het einde van de wedstrijd. Herinnert u zich nog vele wedstrijden van vorig seizoen? Billenknijpen! Zo belandde een vrije trap van Orion in de 88e minuut op de lat en werd deze uit de doelmond getrapt. Orion bleef drukken. Het gevolg was een corner in de 89e minuut. Ook deze werd snoeihard binnengekopt: 3-2. Dongen zette extra verdediger, Luuk Hultermans, in. Met man en macht werd de bal uit de zestien weggewerkt. Het ver opgedrongen Orion deed zichzelf de
das om. Ditmaal was het weer Robert Mutzers die de scherprechter mocht spelen. Zo pikte hij een afgeslagen bal op, sprintte richting Orion doel, waar hij probeerde doelman Routs te omspelen. Deze dacht daar anders over en probeerde de bal te pakken maar nam in zijn reactie de Dongenspits mee. Een gele kaart en als bonus een strafschop. Aanvoerder Kamaci, de gewezen man voor zulke karweitjes, liet dit over aan Robert Mutzers zelf. 4-2 is een feit voor de statistieken en ook weer drie doelpunten bij de Zilveren Schoen bijgeschreven.

Komende donderdagavond om 20.15 uur bekerwedstrijd tegen Achilles Veen op sportpark De Biezen. Zondag 25 februari om 14.30 uur in en tegen Goes. De topper!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen