Beautiful Day krijgt oorkonde van Jeugdraad van 11

20 feb , 17:11 Nieuws
beautifuld0
Voor alle hulp die Beautiful Day het afgelopen jaar heeft geboden t.b.v. de Jeugdraad van elf, ontvingen zij afgelopen week een oorkonde van de Dongense Jeugdraad van elf uit handen van Jeugdprins Dreke de 49 ste .
Beautiful Day: begeleiding en dagbesteding
Beautiful Day (BD) biedt één-op-één begeleiding in de thuissituatie aan mensen die zelfstandig wonen, maar soms wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Daarnaast bieden ze dagbesteding aan in kleine groepen. De organisatie krijgt regelmatig verzoeken van verenigingen en stichtingen om dingen voor hen te maken. Zo maakten de deelnemers snoepzakjes voor Dongen-Ice en verzorgden zij de carnavalsversiering in de Poort. In de kerstperiode hebben zij bewoners van Mijzo verrast met gehaakte engeltjes, kerstballen en mandjes, vergezeld van een lief kaartje.
Participeren in de gemeenschap
De leiding van Beautiful Day vindt het voor haar deelnemers belangrijk dat ze participeren in de samenleving. De deelnemers zelf vinden het ook prettig om aan projectjen te werken die nut hebben voor de gemeenschap. Ook basisscholen maken regelmatig gebruik van de diensten van BD. Zoals onlangs voor de Biezenkring, waarvoor hartjes met cijfers gehaakt zijn ten behoeve van het rekenonderwijs in groep 3.
Jeugdraad van 11
beautifuld1
Dit jaar kreeg BD een verzoek van een van de leden van de raad van 11 om buttons te maken voor alle kinderen die meedoen aan de kinderoptocht op 12 februari. En dat waren er meer dan 200! Geen probleem voor Beautiful Day. Vlak voor het vertrek van de stoet vanaf het Wilhelminaplein werd BD in het zonnetje gezet (die scheen toen toevallig ook!) waarbij de Tanya Verduijn (directeur BD) en twee deelnemers aanwezig waren. Zij kregen uit handen van Prins Dreke de 49ste een oorkonde
uitgereikt als dank voor alle hulp. De oorkonde werd plechtig voorgelezen door de prins. Afsluitend riepen alle leden van de raad de woorden ‘Pee loof, Pee loof, Pee loof!’
Vrijwilligers
Naast professionele begeleiders werkt BD ook met vrijwilligers. En aangezien het aantal aanmeldingen voor dagbesteding aanzienlijk groeit, is er zeker nog behoefte aan meer vrijwilligers bij activiteiten en chauffeurs.
Vervoer
Het vervoer van veel deelnemers aan de dagbesteding wordt verzorgd door chauffeurs, die dit doen op vrijwillige basis. Zij rijden de cliënten in een taxibus van en naar de dagbesteding, gevestigd in een prachtig nieuw pand aan de Lage Ham in Dongen. Het huidige chauffeursbestand (4) is te klein om eventuele uitval door vakantie, ziekte e.d. op te vangen. Dus ook voor die groep zoekt BD nog vrijwilligers. Meer dan een rijbewijs BE heb je daar niet voor nodig.
beautifuld2
Informatie
Wil je meer informatie over de diensten van en het vrijwilligerswerk bij Beautiful Day, neem dan gerust contact op via [email protected] Of neem een kijkje op de website: www.begeleidingendagbesteding.nl
Het adres van Beautiful Day is Lage Ham 164D