Recordregen Atledo in Belgisch Hoboken

Foto:

Op zondag 28 januari reisde een heuse colonne Atledo pupillen en junioren af naar de Belgische deelgemeente Hoboken. Al sinds jaar en dag is dit een favoriete wedstrijdlocatie voor atleten uit Dongen. Niet alleen vanwege het grote aanbod aan onderdelen, maar ook vanwege het gemoedelijke karakter en de relatief korte reisafstand. Onderling beleefden de jonge talenten een supergezellige middag en ook de prestaties waren zeker het vermelden waard.

Jongens U12
Zeven jongens zorgde voor een spervuur aan persoonlijke records op de onderdelen verspringen, 60 meter horden, verspringen en 60 meter sprint. Jim Akkerman liep voor het eerst een 60 meter horden en zijn 12.21sec. was de tweede tijd die ooit door een Atledoër van zijn leeftijd gelopen is. Jules van Lieshout is druk bezig met het ontwikkelen van zijn zweeffase bij het verspringen en noteerde een mooie afstand van 3.52mtr. Bas Verschure stootte bijna een halve meter verder dan ooit en liet een recordafstand van 6.69mtr. meten bij het kogelstoten. Ook Maks Verhorevoort blonk uit op dit onderdeel. Iedere beurt een halve meter verder en uiteindelijk 7.06mtr. Rick Romme gaf alles dat hij had op de 60 meter sprint en snoepte een paar tienden af van zijn recordtijd met 11.27sec. als resultaat. Keyon Winters was enorm trots dat het hem lukte om het moeilijke onderdeel 60 meter horden te bedwingen en noteerde een nieuw record van 15.26sec. Noah Farla was dolgelukkig bij het kogelstoten, want eindelijk lukte het hem om de 7 meter grens bij het kogelstoten te slechten: 7.03mtr.

Meisjes U12
Zes meisjes zetten samen de schouders onder de onderdelen 60 meter horden, kogelstoten, hoogspringen en 60 meter sprint. Lena Vijlbrief liep het enige clubrecord van de dag en snelde op de 60 meter horden in een mooie 3-pas naar een razendsnelle tijd van 12.37sec. Jasmijn Laurijsen evenaarde haar record bij het hoogspringen met 1.10mtr. en het scheelde heel weinig of de lat was op 1.15mtr. ook blijven liggen. Lila Adamczyk had speciaal vlechtjes laten aanmeten voor een snelle hordenrace en liet een mooie tijd klokken van 13.78sec. Voor Lise Wouters was de laatste wedstrijd alweer een tijdje geleden en zij maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om op alle onderdelen een record te scoren. Bij het hoogspringen sprong ze over 0.90mtr. Tessa Hamelinck liet haar spierballen zien bij het kogelstoten en komt langzamerhand steeds dicht bij de vijf meter. Nu was 4.83mtr. haar deel. Marit Sprangers maakte glansrijk haar debuut en scoorde prima ondanks wat gezonde wedstrijdspanning. Op de 60 meter sprint spurtte Marit naar 11.21sec.

Jongens U18
Wessel Oerlemans waagde zich aan de 5 kilo zware kogel en noteerde bij het kogelstoten een nieuw persoonlijk record van 6.33mtr.

Meisjes U18
Nieke Westerveen bleef op de 60 meter een fractie boven haar persoonlijk record en noteerde desondanks een scherpe tijd van 9.03sec. Eva den Boer liep voor het eerst sinds vijf jaar weer eens een 60 meter en scoorde met 9.70sec. dan ook dik een seconde sneller dan ooit. Renée Kramer verbeterde zich flink bij het verspringen en maakte na 3.61mtr. een afdruk in het zand. Mirthe Dusée gaf iets toe op haar clubgenote en liet een afstand noteren van 3.44mtr.

Mannen senioren
Na een periode van weinig wedstrijden kon Glenn Pols weer eens ouderwets knallen bij het kogelstoten. Met 10.91 mtr. liet hij zien het kunstje nog niet verleerd te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen