Geert Trommelen kampioen bandstoten in vijfde klasse

v.l.n.r. Frans, Conny, kampioen Geert, Jan, Dre en Jos
v.l.n.r. Frans, Conny, kampioen Geert, Jan, Dre en Jos
Foto:

Dit jaar vindt voor de 48e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café De Valk.

In het toernooi spelen in totaal 73 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Onder deskundige arbitrage van Theo in ‘t Groen en Toon van Spaandonk speelden Conny Timermans, van b.v. v.o.o. en Frans Meeren van b.v. de keu, de 1e partij tegen elkaar, Frans won in 19 beurten.

Dré van den Bosch, van b.v. de valk, en Jos Nollen van b.v. de bobo’s, speelden de volgende wedstrijd, in 26 beurten was Dré aan de meet. Geert Trommelen, van b.v. ennog 5 en Jan Oomes van b.v. de viersprong, kwamen voor de eerste keer aan tafel, in een prima partij won Jan in 8 beurten. Dré van den Bosch pakte ook zijn 2e winst door Frans in 11 beurten te verslaan. Jan klopte hierna Jos in slechts 14 beurten. Geert won pakte zijn 1e winst tegen Conny in 27 beurten. Dré bezorgde hierna Jan zijn 1e nederlaag door te winnen in 32 beurten. In de laatste wedstrijd van de eerste speeldag won Geert van Frans in 17 beurten. Na dag 1 aan de leiding Dré met 3 gewonnen partijen en Jan en Geert hadden 2 keer winst en 1 keer verlies. Frans had 1 keer winst en Conny en Jos waren nog puntloos.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Jaco de Roon en Corné van Beijsterveld. In de 1e wedstrijd pakte Conny in 10 beurten de winst tegen Jos. In 19 beurten speelde Jan en Frans remise tegen elkaar. Conny pakte ook haar zijn 2e winst en bezorgde Dré daarmee zijn eerste nederlaag, dat ging in 18 beurten. Geert bleef ook op koers voor het kampioenschap door winst tegen Jos in 12 beurten. Nog 3 kanshebbers over de titel, Geert, Jan, Conny en Dré. Doordat Conny ook haar 3e wedstrijd van deze dag won tegen Jan, in 22 beurten was Jan hierdoor uitgeschakeld voor de titel. Frans behaalde de winst tegen Jos in 16 beurten en eindigde hierdoor met 5 punten. De laatste wedstrijd tussen Dré en Geert zou tenslotte de kampioen moeten aanwijzen, beide hadden 6 punten verzameld. Dré dacht de titel al binnen te hebben in 16 beurten had hij zijn caramboles verzameld, maar in de nastoot behaalde Geert 4 caramboles waardoor de partij in remise eindigde.

Dat betekende dus een barrage partij, hierin was Geert de beste in 23 beurten, Dré achterlatend op 12 caramboles.  Geert prolongeerde hiermee zijn titel in deze klasse, proficiat. Door dit kampioenschap is Geert ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen.

Dré van den Bosch pakte de prijs van de hoogste serie met 8, Jan Oomes speelde de beste partij slechts 8 beurten. Hierna reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 4e klasse.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen