Dongen wint inhaalwedstrijd tegen Best Vooruit.

Foto:

Onlangs werd ik nog aangesproken hoe het in godsnaam mogelijk was dat Dongen in blessuretijd de volle winst uit handen geeft! Deze personen leven nog in de tijd van vorig seizoen. De vraag was na afloop van de wedstrijd uit in Horst, waarin blessuretijd de 1-1 viel. Gewoon pech!

Door Piet Scheepers

Met tien man prima gevoetbald en dan valt een bal verkeerd. Deze prima wedstrijd had afgelopen weekeinde thuis, bij de inhaalwedstrijd tegen promovendus Best Vooruit, helaas geen vervolg. Vreemd, het werd een stroperige wedstrijd waarin geen snelheid zat. Een emotionele wedstrijd waarin twee rode kaarten en een viertal gele kaarten vielen, werd diep in de tweede helft door Dongen winnend afgesloten.

De ziekenboeg aan Dongenzijde was voor de wedstrijd tegen Best Vooruit even uitgebreid. Doelman Nick Frits kon niet meespelen vanwege een handblessure. “Komende week hoop ik weer aan te sluiten bij de trainingen,” merkte hij afgelopen zondag op. Ook weer van de partij zal dan Sjeffie Verhagen zijn. Hij kreeg een duel schorsing na zijn rode kaart bij Wittenhorst. Luuk Hultermans is weer volop met de hersteltrainer bezig aan zijn comeback. Senna Daver kreeg zaterdagavond te horen dat hij het doel mocht verdedigen. Ook Gijs Timmermans stond centraal naast Jan Gerrits, waarbij Mart van Bree jr. de rechtsback positie innam.

De eerste schermutselingen speelden zich af voor het doel van Dongen. Dongen kroop al in de vierde minuut door het bekende oog van de naald. Na een kwartier was het weer Best dat gevaar voor het Dongendoel stichtte. Nu stond Senna Daver op zijn plaats en voorkwam de openingstreffer. Hierna vond Dongen de juiste richting naar het doel van de tegenstander. De eerste combinatie tussen de spitsen Sel Bastmeijer en Robert Mutzers was een feit. De voorzet van Mutzers werd door Bastmeijer opgepakt.
De spits twijfelde en in tweede instantie schoot hij tegen de lat. Na een half uur weer een gevaarlijke situatie voor het Dongendoel, waarbij het thuispubliek opgelucht kon ademen doordat de kans voor Best werd voorkomen.

Met nog ruim een kwartier te spelen in de eerste helft braken er voor beide elftallen cruciale momenten aan. Eerste kreeg aanvoerde Bram Toebes een rode kaart voorgeschoteld door scheidrechter Daniel Drost. Hij vloerde de doorgebroken Robert Mutzers, die alleen op de doelman van Best Vooruit dreigde af te stevenen. Best zette nu de boomlange spits Gijs van Otterdijk centraal achterin. Nu was Dongen in overtal en had nog ruim een uur voor de boeg. Uitspelen en gebruik van dit overtal maken, zou je zo zeggen. Het zou allemaal anders uitpakken. Eerst werd Rijk Siemerink gewisseld voor de rappe Adam Sesay. Met zijn snelheid zou de achterhoede van Best kapot gespeeld kunnen worden. Tien minuten voor rust beging Mart van Bree een lichte overtreding waarvoor scheidrechter Drost een gele kaart trok. Blijkbaar was Van Bree het hiermee niet eens en gaf de leidsman van repliek. Daarvan was deze niet gediend en toonde van Bree de tweede gele kaart voor praten oftewel een rode kaart. Weg alle speculaties met betrekking tot uitspelen overtal. Het was weer gelijk: tien tegen tien!

De tweede helft tapte Dongen uit en ander vaatje. De donderspeech van Van der Sloot was niet aan dovemansoren toevertrouwd. Nadat Best nog een keer gevaarlijk voor het Dongendoel was opgedoken, was het aan Dongen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 54 e minuut werd Fatih Kamaci weggestuurd en forceerde een corner welke weinig gevaar opleverde. Dongen bleef aandringen. Nu was het Sel Bastmeijer die een prima voorzet gaf op de mee opgekomen Robert Mutzers. Op zijn inzet had doelman Bjarne Bakker geen antwoord, 1-0. De aanvallen van Dongen werden dreigender. Met name Adam Sesay stichtte veel gevaar als hij via de rechterkant opstoomde. Met nog een kwartier te gaan was het Robert Mutzers die Sel Bastmeijer de mogelijkheid bood de 2-0 binnen te tikken. Dongen wisselde door. Gillyan Clemens maakte plaats voor Aurelio van Gool. Dongen mocht in deze periode in de handen knijpen doordat Best verzuimde te scoren. Eerst voorkwam Gijs Timermans een grote kans voor Best door de bal op tijd weg te tikken voor de in kansrijke schietpositie lopende Van Otterdijk. Echter kort hierna werd het uit een corner door invaller Dave de Bresser alsnog 2-1.

Vijf minuten later was het weer de inbreng van Sesay die Robert Mutzers in scoringspositie zette en zo de 3-1 scoorde. De score had in de laatste minuten nog hoger uit kunnen vallen. De uitvallen van Sesay en zijn voorzetten eindigden door respectievelijk Bastmeijer op de lat en een inzet van Mutzers op de paal. Helaas geen hattrick!
Door deze overwinning zet de ploeg van trainer Marcel van der Sloot een goede stap naar boven. Sterker nog komende zondag de kraker tegen UDI ’19, net als Dongen vorig jaar gedegradeerd uit de derde divisie. Deze tegenstander steekt het niet onder stoelen of banken dat het zo snel mogelijk terug wil naar de derde divisie. Zondag 14.00 uur sportpark De Biezen.

Stand: 1. Goes 8-19, 2. UDI ’19 8-17, 3. Dongen 8-15, 4. Best Vooruit 8-15, 5. Wittenhorst 8-14, 6. Achilles Veen 7-12, 7. Nemelaer 8-11, 8. VV Echt 8-11, 9. Venray 7-10, 10. Unitas ’30 8-10, 11.Halsteren 8-9, 12. Nuenen 8-9, 13. HVCH 8- 8, Kruisland 8-6, 15. Orion 8-4 16. Juliana ’31 8-4.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen