Colin Bressers succesvol op Special Olympics Regionale spelen

Spannende finale 200 meter
Spannende finale 200 meter
Foto:

Afgelopen zondag werd de Special Olympics Regionale spelen gehouden bij AV Sprint te Breda. Dit is een voorloper op de echte Special Olympics 2024. Colin kon zich helaas niet inschrijven voor de 1500m, omdat dat deze keer niet werd gedaan. Dus dan maar de 400m, niet echt zijn afstand. Maar zoals Colin steeds zei; “Ik ga voor de leut en niet om te winnen”. Fantastisch insteek voor een gezellig dagje sport.

In de ochtend de kwalificatie ronde. Laten zien in welke groep je uiteindelijk de finale mag gaan doen. De looponderdelen had Colin behaald met een 2e plek en zat daardoor al in de snelste poule en bleef daar dus ook. Verspringen heeft hij sinds vorig jaar niet meer kunnen evenaren. Helaas mochten de atleten maar 1x inspringen en dat zette voor vele een stempel. Dat betekent dat je dus een perfecte 1e aanloop moet uitzetten. Dat ging bij velen niet van een leien dakje. Bij Colin was dat niet anders, de druk was eigenlijk al gezet. Maar met een 4.23 toch niet zo verkeerd. Wel hierdoor een poule lager.

Na het nuttigen van een goed verzorgde lunch begonnen alle atleten met frisse moed aan de “finale” onderdelen. Colin mocht beginnen met de 400m, hij wist wie zijn tegenstander was, maar door de kwalificaties kwam er een sterkere atleet erbij. Deze kon Colin dan ook niet meer bijhouden, maar met een prachtige 2e plaats, dik tevreden!! Met verspringen een extra dilemma, buiten het 1x inspringen stond er op de lijst dat hij niet verder mocht springen dan 4.86 anders werd hij gediskwalificeerd. Tja vorig jaar heeft hij dat exact gesprongen dus dat durfde hij nu niet. Ai hij ging dus voor safe en daardoor scoorde hij niet hoger dan 4.08. Maar ondanks dat toch goud in deze poule. Als laatste onderdeel de 200m. Ook hier wist hij wie zijn concurrent was, maar na goud en zilver wilde hij nu gaan voor brons, want dan had hij alle medailles behaald. Oef dat is geen goede instelling, als dat maar goed gaat…. De start ging redelijk, mijn gedachte als trainster begonnen al de hoop op te geven dat ik de echte Colin niet zou gaan zien. Had hij nu echt alleen maar dat brons in zijn hoofd zitten???!!! Maar Colin is Colin en gelukkig is de strijd aan gaan in een wedstrijd groter dan lager willen scoren. En BAM hij zette aan en wat een race, het kwam echt aan op de laatste 50 meter. Hij zette door en de ander begon af te zwakken. BAM dus goud!!

Voor de organisatie een aantal verbeter punten, voor de atleten weer een super gezellige sportdag gehad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen