Weer in blessuretijd punten verliezen

Tja, daar sta je dan weer met lege handen. In blessuretijd krijg je dan de 3-4 om je oren. Dongen kwam nog netjes terug op een gelijke 3-3 stand, na een 1-3 achterstand.

Door Piet Scheepers

Enkele spelers gingen door enthousiasme de fout in en daarvan profiteerden de bezoekers uit Noordwijkerhout optimaal. Aan de instelling ligt het bij Dongen niet. Dat hebben de huidige koplopers van de 3e Divisie ervaren. Afgelopen zondag won de nummer 2 VVSB door in blessuretijd de winnende te scoren. “Sorry, leider, dat wij hier de punten bij jullie hebben gestolen. Maar wij hebben ze ook hard nodig,” verontschuldigde na afloop doelman Ruben Valk zich tegenover Jan Gerrits sr, onder het afdak buiten de kantine.

De wedstrijd begon wat rommelig. Slordig balverlies aan Dongezijde luidde al vroeg in de wedstrijd de achterstand in. Uit dit balverlies volgde een voorzet die belandde uit de kluts op het hoofd van Jan Gerrits jr. Deze bal verdween onhoudbaar achter de onthutste Dongendoelman Wessel Sprangers, 0-1. Ondanks deze tegenslag kwam Dongen goed in de wedstrijd. En ruim een half uur later scoorde Sel Bastmeijer, middels een volley vanuit een corner van Thom Avontuur, de gelijkmaker. Dongen bleef domineren doch moest op slag van rust weer een schlemielig doelpunt incasseren van Ian van Otterlo. Na deze 1-2 hoopte Dongen nog op enige hulp van scheidsrechter Kaper toen Mart van Bree bij het binnen gaan van de zestien werd aangetikt. ‘Penalty’ dacht alles wat geel/blauw was. De scheidsrechter dacht hier anders over en wuifde alles weg.

Na de rust weer een aandringend Dongen. In deze beginfase werd het enthousiasme weer afgestraft. Hoog druk zetten en daarbij een foute dieptepass van Sam Spijkers werd door de bezoekers genadeloos afgestraft. De balonderschepping werd door Van Otterlo opgepakt en feilloos afgewerkt. Daar stond Dongen weer tegen een 1-3 achterstand aan te kijken. Het pleit voor de ploeg van trainer Osman Erbas dat zij zich niet verloren voelden. Er waren punten te halen tegen deze nummer 2. Fatih Kamaci nam zijn ploeg op sleeptouw. Eerst mocht hij vanaf de elf meterstip aanleggen, nadat Saez in de zestien onderuit was gehaald. Deze penalty was een optelsom van de zuivere overtreding in de zestien vlak voor rust. Nog geen tien minuten later schoot Kamaci de gelijkmaker achter doelman Valk, na een prima aanval. Jan Gerrits jr. speelde de bal op Mart van Bree die op zijn beurt Kamaci bediende. De 3-3 was een feit.

Hoe triest ook, Dongen drong aan en had zelfs de mogelijkheid op de 4-3. Het liep anders. In blessuretijd werd een overtreding van Saez afgestraft. Het moment voor de bezoekers uit deze laatste mogelijkheid alles wat lengte had naar voren te sturen. En dat was voor de boomlange Max Ossendrijver de gelegenheid om boven de kleinere Dongenverdedigers uit te tornen en zo de zoveelste genadeklap aan Dongen toe te dienen. Had deze voorkomen kunnen worden door slimmer te zijn? Of was dit de laatste druppel uit de spreekwoordelijke gifbeker? Met nog acht wedstrijden te gaan is het gat met de nacompetitie zeven punten. Daar is nu de focus op gericht.

Zondag 2 april gaat Dongen uit naar Quick uit Den Haag, een gedegen middenmoter. Dan wacht Paaszaterdagavond 8 april de Brabantse formatie van Blauw Geel ’38 uit Veghel. Het weerzien met oud Dongendoelman Jordy Zielschot. Aanvang: 18.00 uur.