DA Ingrid Liberty dames 1 pakt de draad weer op na ondermaatse wedstrijd

Afgelopen weekend had DA Ingrid Liberty dames 1 twee thuiswedstrijden voor de boeg. Op vrijdag 11 november namen de dames het op tegen rivaal, Waalwijk dames 1. Ondanks de opening van het carnaval was er nog genoeg publiek bij Liberty om de dames aan te moedigen. Liberty wist een 0-1 achterstand om te zetten in een overwinning van 4-3 en zijn hiermee door naar de volgende ronde van de Silvercup. Hier mogen ze het gaan opnemen tegen HCAS dames 1.

Met al een wedstrijd, en een feestje ;), in de benen mocht op zondag 13 november DA Ingrid Liberty dames 1 een wedstrijd spelen tegen Bleiswijk dames 1. Ondanks dat Bleiswijk onderaan in het klassement hing was het des te belangrijker dat Bleiswijk niet werd onderschat. Na een moeizaam eerst kwart, werd er in het tweede kwart meer gecombineerd tussen de dames waaruit een strafcorner ontstond. De rebound werd goed opgevangen door Chelsea van Helmond, die de bal met een harde slag in het net sloeg. Snel daarna kreeg Chelsea nogmaals de bal in haar stick en wist hier goed gebruik van te maken door de 2-0 te maken.

Liberty leek last te hebben van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Waalwijk en maakte steeds meer onnodige fouten. In de rust werd dan ook besproken dat iedereen moest blijven lopen en meer energie moest blijven geven. En met als belangrijkste punt niet inkakken in het derde kwart.

En dat hebben de dames van Liberty zeker niet gedaan! Floor Berende mocht een vrije slag buiten de 23 meter lijn nemen. Hierdoor was het toegestaan dat de bal gelijk de cirkel in kon. Jill Voskuil wist de bal net aan te tikken en hiermee de 3-0 maken.

In het laatste kwart had Bleiswijk hier en daar wat kansen, waardoor Liberty het zich onnodig moeilijk maakte. Echter kwam Liberty na een mooie overname op het middenveld nog één keer voor de goal van Bleiswijk om de 4-0 te maken.

Met een hoop verbeteringen, maar nog belangrijker 6 punten, in de pocket gaat DA Ingrid Liberty dames 1 zich voorbereiden op volgend weekend. Dan staat HDS dames 1 op de planning. Wij hopen op jullie support langs de lijn op zondag 20 november om 12:45 bij Liberty!