Wilma Kemmeren clubkampioen libre

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap libre 2022 van biljartvereniging ’t Vaartje.

Voor deze finale plaatsten zich Leo Loonen, Wim Cleijn en Wilma Kemmeren. In de eerste partij won Wilma van Wim. Wilma had een moeizame start, maar Zag ook haar opponent niet echt veel scoren. In de tweede fase van de partij maakte Wilma korte metten. In slechts acht beurten maakte ze 23 caramboles en dit was ruim voldoende voor de winst. Ze had in totaal maar 19 beurten nodig om de finish te bereiken. In de tweede partij moest Wim aantreden tegen Leo. Wim had de winst nodig om uitzicht te behouden op de titel. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Leo spurtte weg en had al 26 caramboles in drie beurten en 49 caramboles in negen beurten. Toen kwam Wim op stoom. Hij maakte 48 caramboles in veertien beurten. Ook Leo beleef goed score, maar was niet bestand tegen zoveel klasse.

In de derde partij speelden Leo en Wilma tegen elkaar. Leo moest winnen om nog kans te maken op de titel. Dan zou er immers een barrage volgen. Leo had echter geen goede start, zodat Wilma bij hem in het spoor kon blijven. Toen Wilma nog vijf caramboles moest, plaatste Leo een versnelling. Hij kroop geleidelijk aan steeds dichterbij. Hij zag Wilma over de eindstreep gaan en daarmee was het pleit beslecht. Leo kwam slechts negen caramboles te kort. Leo zette met een serie van zeventien nog wel de hoogste serie neer. Hij verloor echter twee keer en werd derde. Wim legde beslag op de tweede plaats en Wilma is de glorieuze kampioene van 2022. Zij werd de opvolger van Evert de Leeuw, die in 2021 de titel pakte. Alle spelers speelden boven hun gemiddelde. Leo kwam uit op 2.680, Wim op 2.308 en Wilma op 1.142.

Naast de eer kon Wilma ook een mooie geldprijs mee naar huis nemen. Ook voor de andere finalisten waren er mooie geldprijzen. Bovendien kregen ze allen een fraaie bos bloemen. Namens het bestuur dankte voorzitter Embert Broekhoven het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal. Ook de arbitrage en de toeschouwers werden bedankt. Het was het laatste clubkampioenschap libre in sportcafé ’t Vaartje. Op 12 november volgt in sportcafé ’t Vaartje nog de finale van het clubkampioenschap driebanden-groot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen