DA Ingrid Liberty dames 1 herpakt zich en houdt de drie punten in Dongen

Lieske Trommelen en Chelsea van Helmond in de aanval.

Afgelopen zondag 30 oktober mochten de dames van Liberty het opnemen tegen Spijkenisse dames 1. Dit was een nog onbekende tegenstander, en de huidige nummer 9 van de competitie. Liberty wist dat ze dit team niet moesten onderschatten, aangezien ze tot nu toe steeds maar nipt hadden verloren. Ondanks de nodige spanning was de voorbereiding erg goed, en begonnen de dames met vertrouwen aan de wedstrijd.

Spijkenisse mocht de bal uitnemen, en ging gelijk vol in de aanval. Een hoge bal over het middenveld werd niet goed opgepakt door de verdediging van Liberty. Zo lag in de eerste minuut de bal al in het doel van Liberty, en stonden de dames beduusd tegen een vroege achterstand aan te kijken. Maar, er was nog een hele wedstrijd te spelen en de dames mochten hier niet in blijven hangen. De draad weer oppakken ging moeizaam, maar tegen het einde van het eerste kwart werd de gelijkmaker gemaakt door Jill Voskuil via een strafcorner. In het tweede kwart had DA Ingrid Liberty dames 1 eindelijk hun draai weer gevonden. De dames konden elkaar goed vinden, en er werd mooi gecombineerd. Via een sterke aanval over rechts kreeg Lieske Trommelen de bal in de cirkel bij Chelsea van Helmond die geen moment twijfelde en verwoestend uithaalde, 2-1! En DA Ingrid Liberty dames 1 liet het daar niet bij zitten. Daphne Pijnenburg bracht de bal met een knappe individuele actie voor het doel, en Lieske Trommelen gaf het laatste tikje waarmee de bal achter de keepster van Spijkenisse belandde. Het derde en vierde kwart was het voornamelijk balbezit voor Liberty, maar de kansen werden niet verzilverd met een doelpunt. Spijkenisse wist niet meer gevaarlijk te worden door goed verdedigen van Liberty. De ruststand was daarmee hetzelfde als de eindstand, 3-1.

Een belangrijke overwinning voor DA Ingrid Liberty dames 1. Dit zijn de stugge wedstrijden waar het spel van Liberty slechts matig is, maar die wel gewonnen moeten worden. De eerste plek in de competitie is nog steeds voor Liberty. Volgende week staat de echte topper op het programma, namelijk tegen Pijnacker dames 1, de nummer 2 van de competitie. Als de dames een overwinning over de streep weten te trekken, staan ze 4 punten los. Het belooft een zeer spannende wedstrijd te worden.

DA Ingrid Liberty dames 1 heeft in samenwerking met Rovin een speciale Cava actie. Deze is ideaal voor de feestdagen, of een andere gelegenheid om te proosten. U kunt contact opnemen met een speelster van DA Ingrid Liberty dames 1 voor een bestelling, of voor meer informatie.