René Roovers op podium in Tiel

René Roovers is derde geworden in de door de JvR de Batauwers georganiseerde wedstrijd in Tiel. Roovers won de sprint van achtervolgende groep. Eerste werd veelwinnaar Ron Smit uit Zandvoort en tweede Nederlands kampioen Hans van Bavel uit St. Anthonis.

René Roovers is blij met deze podiumplaats:’Ik doe dit jaar jaar voor het eerst mee aan een landelijke competitie van de ‘vereniging Veteranen50plus’. Ik werd dit jaar 70 en kon zodoende starten als ‘jonkie’ in de klasse 70 plus’. Het was wel even wennen. Wielrennen is echt wat anders dan toeren. Er komt veel strategie en tactiek bij kijken.

En ook in deze klasse wordt er hard gereden. Er rijden een paar Nederlandse kampioenen en masters-wereldkampioenen tussen. Ze hebben allemaal jarenlange ervaring in het wielrennen. Leuk om daar tussen te mogen rijden. We rijden bij wielerclubs in het hele land. In het klassement staat Roovers intussen in de toptien. Komende za-terdag is de afsluitende wedstrijd ook weer in Tiel.

Foto’s: Mientje van Bavel