Weer een zonnige wedstrijd voor Plugro Liberty Dames 1

Na een topwedstrijd gespeeld te hebben afgelopen zondag, moest Plugro Liberty Dames 1 opnieuw aan de bak. Dit keer moest Plugro Liberty Dames 1 vroeg op, omdat de wedstrijd al om 11:00 uur gespeeld werd bij Scoop Delft.

Het begin van de wedstrijd ging een beetje moeizaam, maar Plugro Liberty Dames 1 wist wel het balbezit te behouden en op de kant van de tegenstander te blijven spelen. Na 13 minuten kwam er een prachtige lange bal van Mathilde Hoedemaker die netjes richting de spits Chelsea van Helmond ging, waardoor deze een kans kreeg om te scoren en de 0-1 voor Plugro Liberty Dames 1 maakte. Na dit doelpunt was de wedstrijd alleen nog niet gespeeld. Zowel Scoop Delft als Plugro Liberty Dames 1 bleven druk zetten en uiteindelijk kwam er in de 25e minuut een strafbal voor Scoop Delft. Met Sanne van Steen in het doel van Plugro Liberty Dames 1 werd de strafbal genomen, deze werd gelukkig net gemist via de paal. Door deze strafbal werd Plugro Liberty Dames 1 wakker geschud en wist tot de rust de 0-1 te behouden.

Na een motiverende speech van de coaches, begon Plugro Liberty Dames 1 aan de tweede helft. De tweede helft begon al goed, want na 3 minuten kregen ze een strafcorner die via een sleeppush van Chelsea van Helmond er in ging. Na dit doelpunt ging het beter met Plugro Liberty Dames 1. De dames bleven veel in de aanval en de achterhoede zetten het goed dicht. Na een aantal gemiste kansen zat de bal er in de 33ste minuut in. Vanuit het midden werd er goed samengespeeld door Plugro Liberty Dames 1, waardoor Chelsea van Helmond de bal ontving rond de cirkellijn en via de linkerpaal de goal kon maken. In de laatste minuut wist Chelsea van Helmond nog één keer keihard te schieten op goal, dit schot werd nog net door Maud Ligtenberg aangeraakt; 0-4 eindstand. Hierdoor werd de wedstrijd op een mooie wijze afgesloten. Volgende week speelt Plugro Liberty Dames 1 thuis tegen Rapide. Het belooft dan weer een spannende en warme wedstijd te worden.