Olympia’60 en NOAD’67 in evenwicht

Olympia’60 speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen NOAD’67 in het Zeeuwse St. Philipsland. Hoewel de tweede helft vrijwel gelijk opging, had Olympia de eerste helft al de wedstrijd op slot moeten gooien. Twee ballen op de paal van respectievelijk Tim Antheunisse en Bryan Weistra en een 100% goal van Nick van Wanrooij waarbij de leidsman een speler over het hoofd had gezien en voor buitenspel floot, bepaalden uiteindelijk dat de mannen van Koeman niet al snel de wedstrijd beslisten.

Olympia reisde gehavend af naar Zeeland met de wetenschap dat zijn complete as ontbrak. Maarten vd Broek, Koen v Boxtel en Raymon Damen ontbraken door schorsingen en een blessure. Hierdoor posteerde trainer Koeman alleskunner Kjeld Huveneers op de laatste man positie met voor hem Tim Antheunisse om de gevaarlijke spits van NOAD Frank den Engelsman een halt toe te roepen. Het bleek een uitstekende zet, beide heren vervulden hun taak ruimschoots naar behoren terwijl Antheunisse (animal) uitgroeide tot man of the match. Met een viermans middenveld en Devie de Ronde en Nick v Wanrooij in de aanval begon Olympia hoopvol aan zijn missie.

Het meegereisde roodwitte publiek kreeg echter al na 2 minuten een flinke domper te verwerken. Een briljante pass werd door Rob den Engelsman ( broer van) snoeihard achter keeper Mark Vorthoren geknald. Olympia rechtte zijn rug en ging volop in de aanval. Doordat de beweeglijke en onvoorspelbare Elroy Vereggen naast aanvoerder Pepijn Laurijsen speelde was er veel druk naar voren. In de 8e minuut werd Thierno Barry door 2 spelers neergehaald op een metertje of 20 van vijandelijk doel. Deze keer nam Kjeld Huveneers het initiatief maar zijn schot verdween net naast het doel.

In de 10e minuut stuurde Pepijn Laurijsen met een pass op maat Elroy Vereggen weg over de flank die op zijn beurt hard voorzette. De NOAD keeper leek in eerste instantie de bal te pakken maar kreeg hem niet onder controle. Devie de Ronde was alert en er als de kippen bij en schoot uit moeilijke hoek raak. Na 10 minuten al 1-1, wat moest het voor middag worden….

Olympia voerde de druk op en in de 14e minuut legde Bryan Weistra een corner hoog bij de 2e paal. Tim Antheunisse toornde boven iedereen uit en kopte de bal hard op de paal. NOAD werd verder teruggedrukt en een snelle aanval via de Ronde en Weistra werd ternauwernood corner getikt. Nog geen 6 minuten later was hetzelfde 2-tal opnieuw gevaarlijk.

Devie de Ronde passeerde de laatste verdediger maar bij het passeren van de keeper kon die nog net met zijn handen de bal wegtikken. Een goal zat in de lucht maar het zat Olympia niet mee deze middag. Een voorzet van Mike Boudewijns werd door Nick van Wanrooij knap ingekopt maar weggeketst door de keeper, de rebound werd door van Wanrooij in het zijnet geknald.

NOAD had net als Olympia zijn huiswerk gedaan en gedurende de hele wedstrijd een mannetje gezet op de gevaarlijke Olympia spits. Nog voor de rust knalde Pepijn Laurijsen net naast en kon Bryan Weistra oog in oog met de keeper het karwei niet afmaken. In de 44e minuut passeerde Elroy Vereggen de NOAD keeper maar de hoek waaruit hij moest aftikken bleek net te ver waardoor de inzet op de paal uiteen spatte. Alsof het leed al niet groot genoeg was werd een lob van Nick van Wanrooij over de NOAD goalie afgekeurd voor buitenspel. De NOAD vlagger stak zijn vlag omhoog en de leidsman ging erin mee. Er stond echter nog een speler binnen de 16 die de scheidsrechter even over het hoofd had gezien. De verdiende 1-2 werd onterecht afgekeurd en de leidsman leek dit later na protesten ook te beseffen maar het leed was al geschied. De thee werd opgezocht en terwijl het al minstens 1-4 had moeten staan stokte beide equipes op een schamele 1-1.

Vlak na de thee gebeurde bijna het onvermijdelijke als je zelf niet scoort maar sluitpost Kjeld Huveneers haalde ternauwernood een bal van de lijn en redde zijn ploeg voor een onverdiende achterstand. De tweede helft gaf een totaal ander beeld dan de eerste en beide ploegen werden enkele keren gevaarlijk. En schot op de lat van NOAD schudde Olympia weer wakker. Na een prachtige redding op een inzet van Frank den Engelsman door de sterk keepende Mark Vorthoren en een schot in de 89e minuut op de lat van Bryan Weistra vond de leidsman het wel genoeg en blies voor het einde.

Kijkende op de tweede helft was het gelijke spel terecht maar gezien het eerste bedrijf wat eraan voorafging heeft Olympia zich zeker tekort gedaan. Doordat WHS verloor van de Fendert schuift Olympia met nog 6 wedstrijden te gaan door naar een knappe 5e plaats op de ranglijst in zijn eerste 3e klasse jaar sinds lange tijd. De eerste van die zes wedstrijden staat zaterdag op het programma. Dan komt de Fendert naar Dongen. Op Crispijn zal dan om 15.00 uur worden afgetrapt.