Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Op zaterdag 25 maart 2017 waren Team Dongen 1 en 2 deze week vrij en speelde:

Team Dongen 3 moest aantreden tegen de nummer drie op de ranglijst Littie of littienie. Bij winst zouden ze de derde plek overnemen. Ze waren er erg op gebrand om deze positie van hen over te nemen en voordat zij het in de gaten kregen, was het na de eerste drie wedstrijden al 3-0 voor Dongen. Misschien een beetje overmoedig geworden door deze voortvarende start gingen de twee tripletten verloren met ruime cijfers. De koppen werden bij elkaar gestoken en er moest voor gezorgd worden dat Dongen zich weer zou herpakken.
Dat gebeurde dan ook. De eerste double leek een spannende strijd te worden, maar bij een 7-7 stand vonden André en Jan het genoeg; de laatste mène haalden zij de volledige 6 punten binnen. De eerste double was binnen.

Op de andere baan leken Cees en Joop op een gemakkelijk wedstrijd af te stevenen, maar de tegenstander rook toch kansen. Echter, ook dit Dongense koppel haalde de punten binnen. Op de derde baan was een titanen strijd bezig die uiteindelijk met 13-10 in het voordeel van Toine en Maikel werd beslecht.
Een ruime overwinning was een feit: 6-2.

Team Dongen 4 moest uit spelen tegen Gemert, maar het zat allemaal niet mee op de 13e speeldag. Het lukte niet om te scoren en het hele team had er moeite mee. Het werd uiteindelijk 7 – 1 in het voordeel van Gemert. Maar spirit is er om toch het N.P.C toernooi wat we gespeeld hebben positief af te sluiten en wie weet valt er nog iets te winnen.

Komende zaterdag 8 april 2017 moeten alle 4 de dongense teams de laatste NPC wedstrijd van het seizoen spelen.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-g/
Team Dongen 2: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5009/
Team Dongen 3+4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6014/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen