Internationaal en nationaal succes voor judoka’s Sportschool van Gils

Foto:

Op zondag 2 april j.l. deden twee judoka’s van Sportschool van Gils mee aan 2 verschillende judowedstrijden. Marit Godschalk deed mee aan het nationale toernooi in Nederland en Stijn Jongenelen aan het internationale toernooi in België.

Marit Godschalk nam deel aan een toernooi in Geldrop. Doordat Marit te licht woog werd ze in een hogere klasse ingedeeld. Knap dat ze toch mee wilde doen. Het waren pittige wedstrijden vandaag. De tegenstanders waren vandaag door de indeling in de hogere klasse soms een maatje te groot. Marit liet zich echter niet kennen en knokte zich naar een mooie derde plaats.

Stijn Jongenelen nam deel aan het internationale judotoernooi bij onze zuiderburen in het plaatsje Zonhoven, georganiseerd door “Judoclub Olympia Zonhoven”. Het was voor Stijn Jongenelen de eerste keer dat hij meedeed aan wedstrijden U13.  In België draag je alleen een witte of rode band tijdens de wedstrijden. Stijn stond als laatste in de poule dus kon hij steeds zijn rode band aanhouden.

De wedstrijden verliepen erg gestructureerd en georganiseerd. Er heerste een ontspannen sfeer. Met een fantastische 2e plaats op dit internationale toernooi kon Stijn tevreden weer terug richting Nederland. We kijken terug op een mooie judodag. Gefeliciteerd allebei!!!

Komend weekend staan er weer twee judodagen voor de boeg. a.s. Zaterdag de streekontmoeting in Zevenbergen en zondag de JBN wedstrijd in Prinsenbeek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen