Dirk Mehlbaum en Rolf Drewes winnen de 1e vrije koppelwedstrijd van HSV de Ruischvoorn, Dongen

Foto:

Zondag 2 april 2017 was het weer zover, de visspullen mochten weer uit de schuur voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Op de kalender stond de 1e vrije koppelwedstrijd aan de Bergse Maas bij Meeuwen. Er waren 16 vissers vroeg opgestaan om zich voor deze wedstrijd in te schrijven.

Om 7.30 werden de steknummers verloot en konden de vissers richting hun stek om deze in orde te maken. Om 9.00 uur klonk het startsignaal en iedereen begon vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel werden de eerste vissen aan de kant gebracht. Sommige begonnen klein (met een grondelingetje) en sommige starten groot (met een brasem).

Maar ja, vis is vis. Toen het getij stil kwam te staan en daarna keerde, werden kaarten opnieuw geschud. Langzamerhand begonnen ook de vissers die eerst geen beet kregen, nu wel een visje te vangen. Dat is het mooiste, dat iedereen een vis kan vangen. Ook liet de zon zich regelmatig zien en zorgde voor een lekkere visdag. Rond de klok van 14.00 uur klonk het eindsignaal en de weegploegen gingen bij elke visser langs, om de vangsten te wegen en te noteren. Nadat men de spullen allemaal weer terug gesjouwd hadden naar de auto´s, ging iedereen naar het begin van het parcours voor de prijsuitreiking. Na wat rekenwerk van de wedstrijdcommissie, werd dhr. Dirk Mehlbaum uitgeroepen tot algeheel winnaar. Hij wist een gewicht bij elkaar te vissen van 14082 gram. Hij mocht als eerste een nummertje trekken, om zo een koppel te vormen. Nadat iedereen aan de beurt was gekomen, waren de koppels en de totaalgewichten bekend.

De uitslag was als volgt:


De volgende wedstrijden zijn de vrije wedstrijd van Federatie Dongestroom en de Paaswedstrijd waarvoor de inschrijvingen reeds zijn gesloten.

Wel kun u zich opgeven voor de eerste bootwedstrijd die wordt gevist op 23 april 2017 vanuit de jachthaven Visserhang in Hank. Inschrijven kan tot 17 april 2017 bij de wedstrijdcommissie. LET OP: Schrijf in als koppel! Individueel inschrijven kan niet! Er wordt gevist van 8.00 uur tot 15.00 uur waarna er een prijsuitreiking plaatsvind in het havencafé Weterings

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen