Wederom recordbedrag opgehaald voor Villa Pardoes

11 sep , 9:00 Nieuws
donders goed groep
De Donders Goed fiets groep haalt een bedrag van maar liefst € 3750, op met de Zomerse 7 e Villa Pardoes Donders Goed fietstocht op zondag 8 september. ]
Dit mooie bedrag kwam tot stand door een aantal trouwe sponsoren, de deelnemers en het grote succes van de tien euro donatie actie onder vrienden en kennissen van ons clubje. Het bedrag overtreft weer de verwachtingen van de organisatie. “Het overhandigen van de cheque aan het einde van de dag aan Jan Veenstra van Villa pardoes blijft altijd een indrukwekkend moment, omdat de heer Veenstra dankbare verhalen heeft van de gezinnen die een week in Villa Pardoes mogen verblijven en daar een onbezorgde tijd beleven.”
Na de evaluatie van vorig jaar werd besloten meerdere afstanden met verschillende snelheden in het programma op te nemen, om meer deelnemers te trekken. Hierin zijn we aardig geslaagd met maar liefst 50 deelnemers dit jaar. Mooi opgesplitst in 38 deelnemers aan de 100 km en 12 deelnemers aan de 75 km. Daar vele edities in het verleden al in midden en west Brabant zijn verreden, voerde de routes over 100 en 75 kilometer deze keer naar Oost Brabant.
Vanaf negen uur werden de deelnemers ontvangen in het wielerhonk van Gerard en Marja aan de Vogelenzangweg in Dongen Vaart. Met een bakje koffie en de traditionele beschuit met aardbeien in de hand werd er al stevig bij gekletst over het afgelopen sport jaar en wat andere zaken. Na de indeling van de groepen bij de diverse voorrijders werd er vanaf 9.45 u om de drie minuten gestart, nadat eerst de groep op de gevoelige plaat was vastgelegd.
De zevende editie van de Villa Pardoes Donders Goed fietstocht voerde dit jaar vanuit Dongen Vaart richting oost Brabant. In de buurt van Lennisheuvel op de parkeerplaats van de Campina kwamen de groepen van de 100 en 75 km weer samen voor een wel verdiende pauze. Gretig werd er gebruik gemaakt van de aangeboden broodjes, koffie, thee, frisdrank en banaantjes. Dit alles om het energie niveau weer op peil te brengen voor de tweede helft van de route. We kregen hier al diverse complimenten over de schoonheid van de route en de verzorging van de pauze.
Het tweede gedeelte van de route voerde ons in noordelijke richting langs Vught voor de 100 km en langs Helvoirt voor de 75 km. Waarna beiden routes onder de Drunense Duinen door, door Loon op Zand richting de finish in Dongen Vaart liepen. Sneller dan we verwacht hadden waren alle groepen weer terug op ons wieler honk in Dongen Vaart. Wederom vele complimenten over de route en de organisatie van de tocht en met name over het rijden in kleine groepen wat de veiligheid ten goede komt. Na een opfrisbeurt schoof iedereen aan voor een drankje om nog lekker even na te kletsen.
Later, na de eerder genoemde cheque overhandiging was het goed toeven met lekker eten en drinken tijdens de BBQ en de gezellige after party. Eigenlijk kunnen we terug kijken op een heel geslaagde dag met prachtig fietsweer . Een paar lekke banden en een gebroken spaak is het enige miserie wat ons is overkomen, gelukkig geen valpartijen of vervelende toestanden. Een mooie geslaagde fietsdag voor het super goede doel Villa Pardoes. “We zijn erg dankbaar dat we hiermee zieke kinderen en hun familie voor een korte tijd een fijne tijd kunnen aanbieden, dat blijft natuurlijk altijd ons grote doel.
De organisatie van Fiets- en Schaats Groep Donders Goed wil alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers heel hartelijk danken om dit mogelijk te kunnen maken. Belangstellende kunnen de achtste editie in september volgend jaar alvast in hun agenda noteren.”