Vooraankondiging Grand Gala du Pee

jun 13 , 17:40 Nieuws
ggdp2425
Ook in ons Peeënrijk staat de zomervakantie bijna voor de deur. Daarom vraagt Stichting De Peeënstekers nu alvast jullie aandacht voor het Grand Gala du Pee en het Blèr du Pee op 23 november 2024 bij Café- Zalencentrum De Viersprong.
'Time flies', dus het is belangrijk dat jullie creatievelingen alvast na gaan denken over de carnavalshit van het carnavalsseizoen 2024/2025. Melodie bedenken, teksten schrijven, danspasjes uitzoeken, je kent het wel. De ervaring leert dat de tijd na de zomervakantie tot aan 23 november toch vaak erg kort is en het is toch super jammer als je door tijdgebrek niet mee kunt doen. Denk je er al jaren over om mee te doen, maar je weet niet hoe je het moet aanpakken? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt bij ons een lijst opvragen met tekstschrijvers en componisten. Hoe eerder je deze tekstschrijvers en componisten benadert, hoe meer tijd zij hebben om jullie aan dat winnende lied te helpen. Deze lijst is op te vragen via [email protected] . Je kunt meedoen aan de wedstrijdklasse waarbij het belangrijk is om een originele tekst te (laten) maken op originele muziek. Wie weet gaan jullie dan met die felbegeerde notenbalk naar huis en mogen jullie een jaar lang de titel ‘Winnaar van de grootste Carnavalskraker van het Peeënrijk 2025’ dragen.
Zien jullie de wedstrijdklasse of het schrijven van een nieuw nummer niet zo zitten? Niet getreurd, ook dit jaar is er weer het Blèr du Pee, beter bekend als de leutklasse. Je verzint hiervoor een carnavaleske tekst op een bestaande melodie, je trekt een leuke outfit aan en je komt de sterren van de hemel zingen op ons podium! Wel is het van belang dat deze melodie minimaal 11 jaar of ouder is. Afgelopen jaar waren wij zeer verrast met het groot aantal deelnemers in deze klasse.
En wil je echt niet zingen? Kom dan gewoon gezellig kijken naar alle optredens. Zet 23 november 2024 alvast in je agenda.
Meer informatie over de inschrijving volgt op de eerste CV-vergadering. We wensen alle Peeën en Peejerinnen een hele fijne zomer!