Thema-avond voor jongvolwassenen die te maken hebben (gehad) met kanker in hun omgeving

24 sep , 10:12 Nieuws
donkere wolk
Wat gebeurt er als een van je ouders of een andere naaste kanker krijgt? Wat als je tijdens die periode jongvolwassen bent en je leven net begint. Wat dan? Met wie spreek je daarover? Bij wie zoek je steun en van wie ervaar je dan daadwerkelijk steun?
Herken je jezelf in deze vragen? Kom dan op woensdagavond 9 oktober naar Poppy’s, centrum voor leven met en na kanker in Oosterhout. We gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van de documentaire “Onder de donkere wolk” die gaat over jongvolwassenen die geraakt worden door kanker in hun nabije omgeving. Na vertoning van de documentaire is er ruimte om te praten over wat je voelt en ervaart, en ervaringen te delen met jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt. Want je hoeft het niet alleen te doen.
Als Sarah Rossenrath uit Raamsdonksveer op 25-jarige leeftijd haar vader verliest aan kanker besluit ze op zoek te gaan naar anderen die dit meemaken of hebben meegemaakt. Ze heeft zich tijdens de 5 jaar lange ziekteperiode van haar vader vaak erg alleen gevoeld en vindt dat er te weinig aandacht is voor jongvolwassenen die een zieke ouder hebben of een van hun ouders gaan verliezen en zo’n groot verdriet met zich meedragen.
Zo ontmoette ze drie jonge vrouwen. Met hen ging ze in gesprek. Ieder beleeft haar eigen situatie, maar ze kunnen wel spreken over de dingen die ze ervaren, meemaken, voelen en hoe ze hier mee omgaan. Daarover heeft ze een documentaire gemaakt die goed blootlegt waar deze jongvolwassenen tegen aan liepen en hoe ze hiermee omgegaan zijn. De missie van Sarah is om meer begeleiding en ondersteuning te creëren voor jongvolwassenen met een zieke ouder of andere dierbaren.
Je bent welkom vanaf 19:00 uur, we starten om 19:30 uur. Na afloop kun je nog even napraten onder het genot van een drankje. Neem gerust een introducee mee.
Heb je belangstelling? Meld je dan aan op onze website https://www.centrumpoppys.nl/events/onder-de-donkere-wolk/
Over Poppy’s 
Kanker zet het leven behoorlijk op zijn kop. En dan kan het prettig zijn om een plek te hebben waar je naartoe kunt gaan. Poppy’s is een centrum voor leven met en na kanker en ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. Of je nu zelf getroffen bent door kanker of als naaste of nabestaande betrokken bent, onze deur staat voor je open. Wees welkom.  
Poppy’s organiseert activiteiten gericht op informatie, ontmoeting, ontspanning, beweging, creativiteit en ondersteuning vanuit het perspectief wat je allemaal nog wél kunt. In ons centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de hele Donge- en Amerstreek welkom. Kijk voor meer informatie op: www.centrumpoppys.nl