Tentoonstelling 100 jaar St. Laurentiuskerk

apr 01 2021, 20:37 Nieuws
koepelkerk
Het jaar 2021, als feestelijk jaar voor de koepelkerk die honderd jaar geleden op 26 september 1921 werd ingewijd, had de jubileumcommissie met alle vrijwilligers zich wel anders voorgesteld.
Er waren veel ideeën binnengekomen maar door de Covid 19 maatregelen kan er maar weinig worden gerealiseerd. De koren mogen niet repeteren dus de extra vieringen van dit voorjaar zijn allen afgelast.
Gelukkig kan de geplande tentoonstelling in de zomermaanden wel doorgaan. De tentoonstelling is gericht op herinneringen aan 100 jaar Laurentiuskerk en huisdevotie. Daarvoor is de commissie op zoek naar persoonlijke herinneringen in foto´s en filmpjes, in verhalen en met voorwerpen die een eeuw koepelkerk en katholiek geloof verbeelden. Een tentoonstelling die ons facetten laat zien van een tijd die voorbij is maar grote invloed heeft gehad op de mensen. Het idee erachter is, dat het een tentoonstelling wordt waarin ontmoeting en herinnering de speerpunten zijn.
Bent u in het bezit van spullen die kunnen bijdragen aan het idee van deze tentoonstelling en wil u die ook uitlenen dan maakt de commissie er een mooie opstelling van in de Laurentiuskerk. Vanaf nu tot en met 26 mei zijn er op woensdagmiddagen vrijwilligers in de kerk van 13.30 uur tot 16.00 uur om uw voorwerpen in ontvangst te nemen. Er worden wat zakelijke punten op papier gezet zodat alles na afloop weer bij de rechtmatige eigenaar terugkomt. Samen met u maken zij er een mooi geheel van.
De tentoonstelling zal te bezoeken zijn vanaf de opening op 12 juni en daarna standaard t/m 5 september op woensdag- en zaterdagmiddagen natuurlijk binnen de regels van het RIVM.
Voor meer informatie en vragen stuurt u een mail naar [email protected]