Samenwerken met Moedertje Natuur

18 jul , 18:55 Nieuws
jessica1
“Wist je dat je op zo’n manier groen kunt doen, dat zowel jij als de natuur ervan smullen en erbij gedijen? Het kan allemaal en ik ga je in mijn aankomende columns uitleggen hoe.”
Duurzaam tuinontwerper Jessica Groothart creëert wederkerigheid tussen mens en natuur door middel van de aanleg van eetbare tuinen en voedselbossen. Daarnaast is ze initiatiefnemer voor voedselpark de Groene Long in de Beljaart.“Er is nog wat aarzeling als het gaat om het plukken in het voedselpark. Daar wil ik graag verandering in brengen door mensen uit te leggen wat er te eten is. Natuurlijk bieden de informatieborden ter plaatse daarvoor een handige handleiding. Maar via mijn korte columns krijg je hierover meer uitleg. Een openbaar voedselpark zoals de Groene Long is vrij uniek. Daarom gun ik het mensen dat ze er optimaal van genieten en zo verbinding maken met hun voedsel en de natuur.”
jessica2
Ook zal ze in haar columns uitleggen wat je zelf kunt doen om de natuurlijke balans in je tuin terug te brengen. Want, volgens Jessica is overal een eetbaar paradijs(je) van te maken. Iedere tiende van de maand vind je daarom hier haar nieuwe column waarin ze diverse groene onderwerpen zal bespreken.
jessica4
Jessica: “Hoe groot of klein je tuin, balkon of lap grond ook is, smullen uit je tuin én samenwerken met Moedertje Natuur kan altijd. Hoe je dat doet en ook hoe je geniet van ons overvloedige Dongense voedselpark, dat lees je allemaal hier.
Graag tot volgende maand!”
Je vindt voedselpark de Groene Long aan de Hamse Sticht in Dongen
.