Ronde van Midden-Brabant en Ready to Race: 22 september

jul 04 , 12:52 Nieuws
rtr241
De voorbereidingen voor de traditionele wielerdag, zondag 22 september, in het centrum van Dongen zijn weer in volle gang.
Door Piet Scheepers
Als de verwachte 168 renners voor de Ronde van Midden-Brabant op zondagmiddag rond half één worden weggeschoten, worden in afwachting van de doorkomsten verschillende wedstrijden georganiseerd onder de noemer: Ready to Race, de vroegers Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd. Vorig jaar mochten wij 156 deelnemertjes inschrijven!!! Ook dit jaar hopen wij weer vele deelnemertjes te mogen begroeten.
Alles speelt zich deze dag weer af rond start en finish bij café d ‘Ouwe Sok in de Tramstraat. Er zijn vijf grote doorkomsten (31,6 km) van de Ronde van Midden- Brabant. Daarna één plaatselijke ronde waarna de finish volgt. De aanpassing van deze ronde houdt in dat de renners elf keer de Kasseienstrook (de Watertorenstraat) moeten trotseren. Naast de renners van de Ronde van Midden-Brabant is het ook dit jaar weer aan de basisschooljeugd die bij mooi weer het publiek een leuke middag gaan bezorgen.
ID-renners, sporters met een beperking aan de start,
Dit jaar is de organisatie wederom gevraagd of er ook een moment kon worden ingeruimd voor ID-renners, sporters met een verstandelijke beperking. ID staat voor Intellectual Disability. Deze renners fietsen de wedstrijden op een racefiets of tandem. Alle renners met een verstandelijk handicap rijden samen in één categorie. Een eventuele extra lichamelijke handicap maakt daarbij dus geen verschil. Zij bijten de spits af voor de Ready tot Race wedstrijden. Als de ID-renners van start gaan, rijden zij hetzelfde rondje als de jeugd: Start bij Cafe d’ Ouwe Sok richting Ger. Majellastraat, bij Van Holst linksaf Kardinaal van Rossumstraat in, dan linksaf Torenstraat in aan het einde weer linksaf Tramstraat richting finish. Dit rondje is plus minus 750 meter. Meer informatie over deze wedstrijd volgt via de Flyer of de website www.ready2race.nl .
rtr242
Dikke Banden Race heet nu: Ready to Race
Als de scholen weer begonnen zijn, heeft de schooljeugd de Dikke Banden Race Flyer mee naar huis gekregen. De organisatie, de stichting Wielerbelang Dongen, heeft al enkele jaren een nieuwe categorie toegevoegd: Categorie 1, kinderen van 2 – 4 jaar. Zij moeten een halfrondje afleggen op een loopfietsje en starten daarom in de Torenstraat, bereikbaar via het pad tegenover d’ Ouwe Sok.
Mountain Bike loterij voor de jeugd!
Alle deelnemers maken kans op de fiets via de loterij. Jouw naam is bekend bij de inschrijving. Na afloop wordt deze fiets verloot en krijgen de deelnemers een ijsco bon van Smaak. Voor iedere winnaar is er weer een beker. Ook het snelste meisje ontvangt een beker. De organisatie leent je een helm, als je deze niet hebt. En je krijgt een rugnummer.
Inschrijven loopt via: www.ready2race.nl
Nadat jij je hebt ingeschreven, kun je op zondag 22 september je aanmelden en rugnummers afhalen vanaf 12.30 uur tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang van
jouw categorie bij Cafetaria Eethuis van Holst. Na de schoolvakantie de starttijden per categorie en meer over de Ronde van Midden-Brabant.