Kerstpakketjesactie vraagt om hulp

26 sep , 14:53 Nieuws
tamara3
"Wij maken kerstpakketjes voor mensen die om welke reden dan ook zelf geen kerstpakketje krijgen. Help jij mee?"
Sinds 2020 organiseert Tamara geheel belangeloos de Kerstpakketjesactie. Tamara zat thuis wegens langdurige ziekte en vond het erg jammer dat ze geen kerstpakket kreeg. Ze dacht dat ze dit op een kleinschalige manier kon oplossen en is toen mini’s en testers gaan verzamelen en brievenbusdoosjes gaan versturen naar mensen in hetzelfde schuitje. Met veel plezier zet Tamara nog steeds ieder jaar deze actie voort.
Met deze actie wil ze mensen die ziek thuis zijn, die geen werk hebben, maar ook huisvaders en huismoeders, zzp’ers en gepensioneerden een kerstpakketje geven. In de afgelopen jaren is de actie uitgegroeid tot een bescheiden succes. In 2020 maakte Tamara 40 brievenbusdoosjes en vorig jaar maakte ze 130 grote kerstpakketten. Hiervoor is Tamara afhankelijk van een aantal donaties
Het gehele jaar door verzamelt Tamara verzorgingsproducten, koffie, thee en chocolade. Denk hierbij aan die ene douchegel die je nog achterin je voorraadkast vindt, of de mini-Rituals flesjes bij je vakantie op Landal of in je hotel. Met al deze donaties kan Tamara een gevarieerde doos vol met verwenproducten maken. De ontvangers worden hiermee echt even een lichtpuntje aangeboden in de donkere dagen voor kerst. Begin december worden de pakketjes gemaakt en door vrijwilligers bezorgd bij de ontvangers. De dozen worden met de grootste zorg en liefde ingepakt en gevuld met kwaliteitsproducten.
Tamara doet dan ook een oproep: "ben jij of ken jij iemand die verzorgingsproducten, mini’s en testers heeft staan die niet meer gebruikt worden? Of staat jouw voorraadkast vol met koffie en thee die je zelf niet lekker vindt? Heb je mini-chocolaatjes die je zelf niet gaat eten? Kerstpakketjesactie kan deze donaties goed gebruiken! De producten kunnen worden gedoneerd bij Shoeby XL Dongen aan het Looiersplein, of bij Tamara thuis (neem dan contact op via [email protected]).
Vanaf 1 november mag je jezelf, of iemand die je kent, die om welke reden dan ook geen kerstpakketje krijgt, opgeven. Meer informatie over de actie is te vinden op Instagram en Facebook