Jan en Liesbeth Megens-van Ewijk 60 jaar getrouwd

20 jun 2023, 10:14 Nieuws
megens1
Johan Wouters/Pix4Profs
Afgelopen vrijdag bracht burgemeester Marina Starmans een felicitatiebezoek aan Jan en Liesbeth Megens-van Ewijk. Op 13 juni was het 60 jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten.
Ruim 60 jaar geleden was het kermis in Oss en daar moest je natuurlijk bij zijn. Jan ging vanuit zijn woon plaats Berghem met een vriend naar de kermis. Liesbeth woonde in Oss en ging met een vriendin op pad. Hoogtepunt van de kermis was de danstent, waar de meiden en jongens elkaar ontmoetten. Jan en Liesbeth houden beiden van dansen dus natuurlijk gingen ze daarheen. Jan vroeg Liesbeth ten dans en de vonk sloeg over. Het was liefde op het eerste gezicht en de liefdesvlinders hebben door de jaren vol passie doorgedanst.
Dit werd afgelopen kerstmis bevestigd met het antwoord wat Jan gaf op de vraag tijdens een gezinsspelletje toen hij de vraag kreeg 'wat de mooiste ervaring in zijn leven was'. Jan vertelde zonder lang na te denken met trots dat het mooiste in zijn leven is dat hij zijn Liesbeth ten dans had gevraagd. Overigens is het niet gebleven bij deze dans op de kermis in Oss. Jan en Liesbeth houden van dansen en je kunt wel zeggen dat ze de afgelopen 60 jaar dansend door het leven zijn gegaan. Bij feesten en partijen stonden ze vaak als eerste op de dansvloer, ook gingen ze graag naar Oostenrijk om te dansen en het was heel gewoon dat zondag ochtend na het ontbijt de muziek harder ging en dat er in de huiskamer werd gedanst.
Een jaar nadat Jan en Liesbeth elkaar hadden ontmoet traden ze in het huwelijk en werd hun zoon Wilbert geboren. Jan had net zijn studie afgerond maar moest nog in dienst en Liesbeth zorgde dat thuis in Berghem alles op rolletjes verliep. 2.5 jaar later werkte Jan inmiddels bij de gemeente Oss en werd hun dochter Liesbeth geboren. In 1970 solliciteerde Jan op een functie bij de gemeente Dongen en werd hij aangenomen waarna het gezin naar Dongen verhuisde.
Jan en Liesbeth stortten zich volop in het sociale leven ven voelden zich snel thuis in Dongen. Zo werden ze actief bij de buurtvereniging, Jan werd lid van de vrijwillige brandweer en hij was een aantal jaren secretaris van het Oranje comité. De raad van elf was voor Jan en Liesbeth een mooie periode in hun leven en zo ook de periode van de Dongelanders waar Liesbeth zong in het koor en waar Jan in het bestuur zat. Ook bridgen ze graag samen.
Tijdens vakanties trokken Jan en Liesbeth erg graag op uit, bij voorkeur wandelend in een bergachtige omgeving. Menig weekend is in de Ardennen doorgebracht met het gezin en vrienden en met de grotere vakanties trokken ze erop uit met hun caravan en toerden ze door heel Europa. Met name Liesbeth is erg reislustig en nieuwsgierig dus naast de caravan vakanties hebben Jan en Liesbeth mooie reizen gemaakt in Argentinië, China, Indonesië en Vietnam. Het zal je niet verbazen dat in de winter Jan en Liesbeth graag gingen skiën. ’s Avonds gingen ze dan bij voorkeur naar een Tiroler dans avond, de perfecte match (actief in de bergen en dansen).
megens2 1
Het gezin en familie heeft altijd centraal gestaan bij Jan en Liesbeth. Momenten zoals Kerstmis, Sinterklaas brengen ze het liefst door met het gezin, maar ook de familieband vinden ze belangrijk. Zo heeft Liesbeth regelmatig 'zussendag' met haar 3 zussen en heeft Jan elke zondag contact met zijn 2 broers en 2 zussen. Tegenwoordig wonen Jan en Liesbeth bij park Vredeoord en zou je kunnen zeggen dat de cirkel rond is. Jan begon namelijk zijn carrière in Dongen bij openbare werken dat gevestigd was in villa Vredeoord met het prachtige uitzicht op het park en hier heeft hij een fantastische tijd gehad dus hoe mooi is het dat ze nu hier kunnen wonen! Jan en Liesbeth wonen erg naar hun zin en zijn ook trots op hoe mooi het park is geworden en dit willen ze ook graag zo houden. Ze vinden het verschrikkelijk om te zien als mensen rotzooi maken in het park dus vind je Jan en Liesbeth regelmatig in het park met een vuilniszak en een bezem om de rotzooi op te ruimen.
Jan en Liesbeth, gefeliciteerd namens dongen.nieuws.nl. Wij hopen dat jullie nog vele jaren van elkaar mogen genieten.
Foto's: Johan Wouters/Pix4Profs