In Memoriam Toon Bakx

jul 03 , 12:54 Nieuws
toonbakx
Ingezonden door VV Dongen
Maandag 1 juli bereikte ons het droevige bericht dat Toon Bakx op 87-jarige leeftijd is overleden. Toon die tijdens het 75-jarig bestaan van VV Dongen werd benoemd tot erelid van de vereniging, had VV Dongen in zijn hart gesloten. Een zeer gewaardeerde 'kameel' zoals een veteraan bij de vereniging worden genoemd.
Met name in deze rol heeft Toon binnen VV Dongen naam gemaakt. Allereerst als niet onverdienstelijke doelman van de veteranen. Later van 1977 tot 2007 was hij voorzitter van ‘de vets’ van onze vereniging. Daarbij had hij een belangrijke rol binnen de veteranenafdeling in de regio. Hij onderhield de contacten met de verenigingen in de omgeving en zorgde er mede voor dat het veteranenvoetbal tot op de dag van vandaag nog altijd bestaat. Na zijn 30 jaar als actief bestuurslid was hij wekelijks nog te vinden bij zijn clubke. Elke thuis- en uitwedstrijd werd bijgewoond en afgesloten met een biertje in de kantine. Daarbij werd zijn mening niet onder stoelen of banken geschoven.
Ook elke donderdag tijdens de clubavond was hij vast onderdeel van de kaartploeg samen met Ton van der Linden, Toon Beerens, en Peter van Hoppe die na zijn overlijden vervangen werd door Jan Oomens. De kaarttafel was 'heilig' en een plek waar leden nog altijd respect voor hebben. Hier zullen we Toon ook zeker gaan missen. Wij zijn dankbaar dat we Toon Bakx hebben leren kennen en dat hij zijn erelid-titel met trots heeft gedragen. Tot slot wensen we Diny, de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.