Foto van deze week

23 sep , 19:59 Nieuws
fvdw2309
“Leeg, licht. lijnenspel”….. Dit is de titel die Koos  Schenk aan zijn foto heeft gekoppeld. Leeg: er is inderdaad niet veel op te zien, er gebeurt niet echt veel. Licht: we zien op deze foto een zeer fraai lichtinval van de lampen. Lijnenspel: er zijn hele strakke verticale lijnen te zien, welke in de twee spiegels nog een terugkomen.
Kortom: de titel dekt zeker de lading van deze foto! Zo’n foto kun je bijna niet inplannen. Je gaat wat winkelen met je partner en loopt een kledingzaak binnen. Doorgaans bedraagt de wachttijd in dit soort situaties best lang, dus heb je alle tijd om wat rond te kijken. En dan komt dit tafereel tevoorschijn. Natuurlijk heb je niet je eigen fotocamera bij je, want het was zeker niet de bedoeling om vandaag te gaan fotograferen. Gelukkig heb je altijd je mobiele telefoon bij je en dan is zo’n mobieltje jouw “redding”.
Tegenwoordig zijn de camera’s in deze apparaten van een dusdanige kwaliteit, dat de resultaten vaak niet onder doen voor een spiegel- reflexcamera. Enfin, je ziet het aan deze bijgevoegde foto toch?! Het is goed dat Koos gewacht heeft dat er geen mensen op de foto te zien zijn. Dat zou alleen maar onrust geven. Nee, de poef en de summiere kapstok links op de foto zijn voldoende elementen om deze foto een topper te laten worden. Ikzelf (Henk van Roode) had nog een “storend” object weggeshopt: de jas in de spiegel uiterst rechts. Of is dat muggenziften? In ieder geval Koos, hartstikke bedankt voor die inzending en ik denk dat menig amateurfotograaf nu alle kleedhokjes af gaat struinen.
Tot volgende week.
Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]