Foto van de week

26 mrt , 12:06 Nieuws
fvdw2603
Deze week presenteert Fotoclub Dongen u een foto van Corry van der Rijken. Zij is al enkele jaren lid van de vereniging en laat geregeld fraai fotowerk zien. "Vaak herkennen we aan de ingeleverde foto de maker, in dit geval dus Corry."
Bijgevoegde foto heeft als titel “Abstract” meegekregen. De toeschouwer kan in het beeld zelf aangeven wat zij/hij hierin ziet. In veel gevallen word je op het verkeerde been gezet, maar dat terzijde. Haar foto heeft heel veel details, welke op zich weer nieuwe foto’s zouden kunnen opleveren. In eerste instantie zie je eigenlijk twee foto’s: een linker en een rechter deel. Beide helften zijn zeker erg sfeervol, maar kunnen beslist als zelfstandige foto doorgaan. De een ziet er een soort kerstboom met
versiering in en de ander een deel van een bosschage. De foto lijkt zwart-wit, maar er zit een hele fijne kleurschakering in. We laten Corry zelf even aan het woord:

In het textielmuseum in Tilburg, is de tentoonstelling: Poietic Veil, Is it alive? De kunstenaar Philip Beesley ontwierp daar, in samenwerking met de TU Delft, een ruimtelijke textiele installatie, die dankzij technologie tot leven komt. Het is levende kunst en levende architectuur. De installatie gaat bewegen en resoneren wanneer je het benadert. Ik fotografeerde de schaduwen daarvan op de muur.

"Het is dus niet zo dat Corry het kunstwerk gefotografeerd heeft, maar er een eigen draai aan gegeven heeft. Haar inbreng is het fotograferen van een schaduw en dat is goed gezien. Corry, bedankt voor jouw inzending en we kijken nu al uit naar je volgende foto."
Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]