Dongen 80 jaar Bevrijd!

21 okt , 13:45 Nieuws
bevrijdingbvk
Op 30 oktober staan we jaarlijks stil bij het historische feit dat Dongen in 1944 (en een groot deel van Zuid-Nederland) bevrijd is van het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Dit jaar herdenken en vieren we dat we al 80 jaar in vrede en vrijheid mogen leven. Het thema van de provincie Noord-Brabant is: Brabant herinnert: Brug naar Vrijheid! Ook in Dongen willen we dit thema graag uitdragen en op onze eigen manier deelnemen aan deze belangrijke gebeurtenis.
Op zaterdag 26 oktober 2024 is het zover en vieren we op een bijzondere wijze dat het 80 jaar geleden is dat onze gemeente werd bevrijd van de Duitse bezetting. Met een divers programma vol historische en feestelijke elementen staat de gemeenschap stil bij de bevrijding, waarbij ruimte is voor zowel reflectie als viering. Deze dag, georganiseerd door het Oranje Comité en het 4 en 5 mei comité in samenwerking met de gemeente Dongen, Vereniging Militaire Veteranen Dongen, Oranjevereniging ’s Gravenmoer en de Oranjestichting Klein Dongen Vaart, belooft een gedenkwaardige dag te worden voor jong en oud.
Programma 80 jaar Bevrijding Dongen – zaterdag 26 oktober
10:00u Plechtige ceremonie bij de Bevrijdingskapel
10:30u Start programma in Park Vredeoord (openbaar, gratis toegankelijk)
10:30u Optredens Tamboerkorps Koninklijke Luchtmacht centrum Dongen
10:30u Start tocht historische voertuigen door 3 dorpskernen gemeente Dongen
12:30u Veteranenlunch (besloten)
14:00u Lezing Erik Krikke in de Cammeleur (gratis toegankelijk, wel reserveren)
16:00u Einde programma in Park Vredeoord
20:00u Bevrijdingsconcert KMD in de Cammeleur (openbaar, wel kaartverkoop)
Zondag 27 oktober
10:00u Kerkdienst Oude Kerk Dongen van diverse geloofsgemeenschappen
Alle informatie rondom het programma is te vinden op: 4en5meidongen.nl
Graag nodigen we alle inwoners van Dongen uit om op zaterdag 26 oktober de vlag uit te hangen om de bevrijding en onze vrijheid te vieren.