Arm in Arm maakt blij met Kerstpakketten

dec 18 2020, 11:13 Nieuws
aia201
Helaas zijn er in onze gemeente Dongen en ’s-Gravenmoer nog steeds inwoners die financieel heel moeizaam rondkomen. De werkgroep schat in dat er zo’n 500 gezinnen in ons dorp in betrekkelijke armoede leven. In Kersttijd wil Arm in Arm laten zien dat zij niet aan hun lot worden overgelaten. Het kerstpakket is een klein gebaar maar geeft velen moed en hoop in de donkere dagen van december.
Zomaar een aantal reacties van de gezinnen die vorig jaar een kerstpakket hebben ontvangen:
  • Wat geweldig het kerstpakket. Mijn zoontje en ik zijn er zeer blij mee, we kunnen het goed gebruiken. Zoonlief heeft er al wat lekkers uitgehaald en zit te smachten om het op te eten…. Maar het is nog geen kerst. Ontzettend bedankt.
  • Zeer ontroerd zit ik hier op de bank nadat een van uw engelen mij een kerstpakket heeft gebracht. Zo dankbaar en zo nodig dat het binnen kwam. Ik ben een alleenstaande vrouw met ernstige rugklachten. Ik was dan ook blij verrast met het kerstpakket.
  • Tot onze grote verbazing werden we net blij verrast met een heel erg welkom kerstpakket, dank u wel.
Ruim voor de kerstperiode kunnen inwoners van Dongen en ’s-Gravenmoer zich via verschillende kanalen, gemeente Dongen en diverse maatschappelijke organisaties, bij Arm in Arm aanmelden voor een kerstpakket. Met een grote groep vrijwilligers wordt er weer gezorgd dat alle pakketten worden ingepakt en bezorgd zodat iedereen op tijd het pakket in huis heeft. Dit vergt jaarlijks veel onbaatzuchtige inzet zoals het regelen van de inkopen, het samenstellen van de pakketten, het opstellen van de adressenlijsten en de feitelijke aflevering aan huis.
aia202
Met Kerstmis 2019 hebben wij 255 kerstpakketten mogen en kunnen bezorgen. Dit wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun door Horeca Dongen, Coert van Os, De Spar Europaplein, Rotaryclub Gilze-Rijen en de Gulle Gevers ( inwoners en bedrijven in Dongen die zich voor drie jaar of langer financieel hebben verbonden aan dit mooie initiatief).
Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Gulle Gevers zodat we ook dit jaar in staat worden gesteld om meer mensen te helpen. Kijk op onze website www.arminarmdongen.nl
De Oecumenische werkgroep Arm in Arm bestaat al meer dan 20 jaar. Het werk wordt gedaan door louter vrijwilligers. De organisatie wordt al jaren gesteund door alle kerkgenootschappen in Dongen en ’s-Gravenmoer. Het uitdelen van de kerstpakketten is slechts een deel van het werk van Arm in Arm. De werkgroep staat voor iedereen klaar om de armoedeproblemen te bespreken en naar mogelijke oplossingen te zoeken. Het motto van Arm in Arm: Elk mens verdient een menswaardige manier van leven.
Iedereen zeer hartelijk dank. Namens de werkgroep Arm in Arm. Harrie Broeders.