Open Dag bij Wonen en Activiteitencentrum Europaplein op 4 juli

Foto:

Ingezonden Sinds 2007 is Activiteitencentrum Europaplein gehuisvest in de Pauluskerk op het Europaplein in Dongen.

Wie kan er nu toch zeggen elke dag in de kerk te mogen werken of zelfs te wonen. Want als buren hebben we 2 groepen vanuit Amarant met 24uurs zorg. Een mooi ruim gebouw waarin we dus wonen en dagbesteding bieden aan cliënten uit Dongen en de omliggende dorpen. AC Europaplein heeft op dit moment +- 37 cliënten in de leeftijd van 17 tot 65 jaar. De werkzaamheden die bij ons worden gedaan, zijn uiteenlopend van creatief tot aan arbeidsmatig. Van actief tot ontspannend. We kijken altijd naar de cliënt waar de wensen en de behoeften liggen en proberen hier dan zo goed als mogelijk op aan te sluiten.

We bieden warme zorg waarbij de cliënt altijd centraal staat. Samen met hun netwerk zoeken we de verbinding met elkaar. Elke dag is een feestje op ons activiteitencentrum. We maken er samen met de cliënten iets bijzonders van. Zodra iedereen elke dag met een goed gevoel weer naar huis gaat en een glimlach op zijn gezicht heeft, zijn wij als team helemaal gelukkig en is de dag zeker geslaagd.

Doordat het gebouw zo ruim is hebben we 4 groepen waar we dagbesteding aanbieden. We hebben voldoende ruimte voor elke individu en maken ook graag gebruik van de mooie binnentuin als het lekker weer is. Maar een wandeling in de wijk slaan we ook zeker niet over. En sinds kort gaan we eens in de 2 maanden naar het kinderdagverblijf om daar samen met de kleine kinderen een activiteit te ondernemen. Het team van AC Europaplein is altijd op zoek naar mooie samenwerkingen en staat voor gastvrijheid, creativiteit, open samenwerking, enthousiasme en we zijn enorm leergierig.

Graag laten wij u tijdens onze Open Dag op donderdag 4 juli zien wat we doen en wie onze mooie lieve cliënten zijn, die elke dag met veel plezier komen. Ook is er een mogelijkheid om een mooi presentje te kopen wat onze cliënten hier zelf gemaakt hebben en is er een kraampje aanwezig met leuke 3D kaarten. Onze enthousiaste bewoners staan klaar om jullie een rondleiding te geven en een kleine blik te werpen in hun Thuis. En wie weet, wordt dat ene kopje koffie wel meerdere kopjes koffie op vrijwillige basis. Onze bewoners zoeken altijd nog wat enthousiaste vrijwilligers, die met hun iets willen ondernemen of gewoon zo nu en dan een praatje maken.

Mocht u nu nieuwsgierig zijn naar ons als team, pak dan je kans en kom op donderdag 4 juli tussen 15:30 uur en 18:30 uur langs tijdens onze opendag.

 

Iedereen is welkom!
Hopelijk zien we u de 4de juli en anders tot ziens ergens in het Dongense.
Wonen en AC Europaplein
Europaplein 1
5101 VV Dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen