Claudia van Dongen schrijft boek over reis rond de wereld

Foto:

De Dongense Claudia van Dongen heeft deze week haar eerste boek uitgebracht. In ‘Stilstaan op wereldreis’ neemt ze je mee op de avontuurlijke reis die zij en haar man in 2022 – 2023 hebben gemaakt. Ze besloten het veilige leven in Dongen achter zich te laten en hun grootste droom na te jagen. Met dit boek wil Claudia je inspireren om de voorspelbaarheid van het leven af en toe los te laten en je hart te volgen, omdat tijd nooit terugkomt.

Avontuur
Na twee jaar voorbereiden en vele gesneuvelde plannen, starten Eric en Claudia hun avontuur in Zuid- Afrika. Tijdens hun reis staan ze oog in oog met een luipaard in Botswana, ondervinden ze de gevolgen van klimaatverandering op de Seychellen en zoeken ze naar balans in een krappe camperbus in Australië. Ze worden bestolen in Costa Rica en realiseren zich in Guatemala dat tijd ons kostbaarste bezit is. Een Vietnamees bloemenmeisje raakt Claudia diep, terwijl Eric zich vrijer dan ooit voelt in de Filipijnen. Onderweg verzamelen ze geluksmunten en leren noodgedwongen vertrouwen te hebben in het universum. Na thuiskomst merken ze dat ze veranderd zijn en hebben moeite hun plek terug te vinden in het Dongense leven. Het leven na een wereldreis is nooit meer hetzelfde. Voor niemand.

Reizen en stilstaan
Ons bestaan en Moeder Aarde hebben zoveel meer te bieden dan alleen hard werken in Nederland. Een wereldreis geeft tijd om te reflecteren en levert nieuwe inzichten. Het is een vergrootglas voor persoonlijke ontwikkeling. Het reizen brengt Eric en Claudia naar adembenemende plekken, de anderekant van de wereld en tegelijk met beide benen op de grond. Het jaar verbreedt hun horizon en stelt hun relatie op de proef. Perfectie is een illusie. Claudia nodigt je uit om jezelf de vraag te stellen of jij het lef hebt om je dromen waar te maken. Lees haar aanstekelijke boek en raak geïnspireerd door twee Dongenaren die het gewoon deden. Het boek “Stilstaan op Wereldreis” is te koop via www.ctheworld.nl

Over Claudia van Dongen: 
Claudia van Dongen (1976) is cultureel antropoloog en gepassioneerd reiziger. Haar liefde voor avontuur en cultuur heeft haar naar alle uithoeken van de wereld gebracht. Op www.ctheworld.nl schrijft ze over de reizen die zij met Eric onderneemt. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen