Hoppenbrouwers Dongen start bouw nieuw pand ondanks energie-uitdagingen

Foto:

Hoppenbrouwers en de nieuwe burgemeester, Hans Slagboom, gaven het startsein voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand in Dongen door symbolisch op een knop te drukken. Ondanks de uitdagingen door lokale netcongestie, die een verzwaarde aansluiting bemoeilijkten, zet Hoppenbrouwers met een slimme energiestrategie toch een nieuwe stap in haar groei.

“We bouwen een toekomstbestendig en duurzaam bedrijfspand, verdubbelen in grootte, en dat alles zonder een verzwaarde netaansluiting”, vertelt Jaap Schaffelaars, vestigingsleider Hoppenbrouwers Dongen. “Met de nieuwe ruimte verbeteren we onze dienstverlening en versterken we de technische sector in Dongen, wat positief zal zijn voor de werkgelegenheid en de technische kennis in de regio,” voegt hij eraan toe. “Vandaag markeren we een belangrijke mijlpaal voor onze gemeenschap met de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Hoppenbrouwers,” vertelt de recent geïnstalleerde burgermeester van gemeente Dongen, Hans Slagboom. “Dit project staat symbool voor innovatie, duurzame groei en de versterking van onze lokale economie. Samen bouwen we aan een toekomst vol kansen en mogelijkheden,” vervolgt hij.

Met de geplande nieuwbouw van ruim 2.500 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen, vergroot de technische dienstverlener haar capaciteit voor zowel de lokale als centrale markten waarin ze actief is. Bouwbedrijf Hercuton is als vertrouwde partner aangesteld voor dit project. De Dongense vestiging van Hoppenbrouwers richt zich onder meer op het ontwerpen, bouwen en implementeren van elektrotechnische- en beveiligingsoplossingen voor utiliteitsgebouwen.

Omdenken in wat wél kan
Begin 2023 verwierf Hoppenbrouwers een stuk grond in Dongen om hun ambitieuze uitbreidingsplannen te realiseren. Het nieuwe hoofdstuk bracht al snel een grote uitdaging met zich mee. De netbeheerder meldde namelijk dat de aanvraag voor een energieaansluiting was verlopen, waardoor Hoppenbrouwers slechts een minimale aansluiting van 3×80 ampère kreeg. Net voldoende voor een warmtepomp en één laadpaal. Hoppenbrouwers besloot de uitdaging als een kans te benaderen en richtte zich op wat wél kan. Dit leidde tot de ontwikkeling van een tweeledige strategie: intelligent energiemanagement en duurzame energieopwekking. Schaffelaars legt uit: “Met behulp van gedetailleerde simulaties hebben we onze piekmomenten en energiebehoefte in kaart gebracht. Hierdoor kunnen we onze energie slim afstemmen én onze milieu-impact beperken.”

Als onderdeel van deze strategie plaatst de technische dienstverlener een accupakket van 200 kWh voor energieopslag en 134 zonnepanelen voor energieopwekking. Daarnaast zorgt een centrale elektrische warmtepompinstallatie voor duurzame verwarming en verkoeling van het gebouw, wat aansluit aan bij Hoppenbrouwers’ ambitie om tegen 2030 geen directe CO2-uitstoot meer te hebben.

Over Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers heeft zich in ruim 100 jaar ontwikkeld van eenmanszaak in Udenhout tot een toonaangevende technische dienstverlener met 1850 medewerkers en meerdere vestigingen verspreid in Nederland. Gedreven door de ambitie de meest duurzame technisch dienstverlener van morgen te worden, combineert Hoppenbrouwers expertise in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, slimme gebouwtechnologieën en automatiseringssystemen, gericht op diverse sectoren. Naast het implementeren van duurzame techniek, zet Hoppenbrouwers zich in voor een milieubewuste bedrijfsvoering en werkt samen met klanten aan verdere verduurzaming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen