Foto van de week

26 jun , 17:50 Nieuws
fvdw1606
Het is al weer een tijdje geleden, dat er een foto van de schrijver van dit artikel (Henk van Roode) ingestuurd wordt voor de rubriek Foto van de Week. Bij deze nu een zwart-wit foto met een heel eenvoudig onderwerp: een houten huisje met een bloemenrijke voorgrond.
Ik heb uiteraard het standpunt voor deze opname zo gekozen om een bepaald effect te krijgen. De wolkenpartij was op die dag ook zo en dat kwam mij prima uit. Natuurlijk is de foto uit de camera nog wat nabewerkt, maar in grote lijnen is het beeld toch hetzelfde gebleven. Ik probeer mijn foto’s altijd ietwat “op te schonen”, dus storende elementen weg te werken. Ik ben niet zo van het experimenteren. Deze foto is gemaakt tijdens een fietstocht in de buurt van Schokland.
Ze zeggen wel eens:

“een eeuwenoud verleden, gewoon voor het oprapen. Het is een verlaten eiland in een weids, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Op Werelderfgoed schokland ligt inderdaad een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden. Wandel in de voetsporen van onze voorouders langs bloeiende graslanden en wel 10.000 jaar oude sporen van menselijke leven.”

Er is een schitterend museum en zeker de moeite van een bezoek waard Dit houten huisje stond in de buurt van het museum en ik vond het zeker interessant om het vast te leggen. Wie weet wat ik op mijn volgende fietstocht weer tegenkom. Als het interessant is, laat ik het in deze rubriek zien. Tot volgende week.
Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]